21 Aralık 2011 Çarşamba

EV YAPIMI BADEMLİ PRALİN ÇİKOLATA

Böyle bir çikolatayı, evinizde daha önce hiç yapmadığınızı iddia ediyorum. Lütfen üşenmeyin ve deneyin. Olağanüstü bir lezzet ve tamamen sizin ellerinizle. Çikolata ile uğraşmak benim için gerçek bir terapi. Yemek kadar zevkli, size de öneririm. Eğer hala üşeniyorsanız, önce aşağıda afişini verdiğim filmi alın ve seyredin. Sonra çikolata yapın.

Pralin İçin
150 gram Pudra şekeri
75 gram badem
 30 gram kakao yağı:
250 gram çikolata ( Bitter yada sütlü )
Süslemek İçin
50 gram pralin , 150 gram çikolata ( Bitter ya da sütlü),
75 gram fındık

 Daha önceki tariflerimin aksine bu tarifte kavrulmuş kabuklu badem kullanacağız. Bademlerin tamamını bir tavaya koyun altını açın. Üstüne pudra şekerini ekleyin ve eriterek karamelize hale gelmesini sağlayın. Karamelize olan badem ve pudra şekerini spatula yardımıyla gelişigüzel yağlı kağıt üstüne serin ve katılaşmasını bekleyin. İyice katılaştıktan sonra blendıra atın ve krema haline getirin.İşte pralin hazır. Kendi çikolata malzemenizi kendi ellerinizle,  hazırlamış oldunuz.
250 gram çikolatanızı, ben marie usulü eritin.  Kakao yağını ekleyin ve daha sonra, hazırladığınız pralini koyarak karıştırın.( Kakao yağını aktarlardan, çikolata malzemesi satan yerlerden ve internet'ten bulabilirsiniz. )
Bu karışımı minik şekilli slikon kaplara dökün ve donmasını bekleyin.
Diğer tarafta, 150 garm çikolatanızı yine ben marie usulü eritin. eridikten sonra suyun üstünden alın. İçine hazırladığınız pralinlerden 50 gramını katın. Ve karıştırarak, erimesini sağlayın.
Kalıplarından çıkarttığınız çikolatalrınızı, bu karışımın içine atın ve süzülmesi için, altında tepsi olan bir ızgara yada yağlı kağıt üstüne koyun. En son aşamada, üstüne kırılmış fındıklarınızı serpin.
Bu çikolatayı farklı kuruyemiş ya da meyvelerle çeşitlendirebilirsiniz.
Her zaman söylediğim gibi '' Hayal Dünyanıza Kalmış''
İşte bu kadar...
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı