4 Kasım 2011 Cuma

BAYRAM TATLILARI & ÇİKOLATA KAPLAR

Çok acı zamanlardan geçiyoruz. Belli ki, ağır bir sınav dönemindeyiz. Umarım, ülke olarak dersler alır atlatırız. Önümüz bayram, acılarla giriyoruz. Tatlı çıkalım.

Tüm bu olumsuzlukların içinde belki bira ziçinizi ferahlatır diye size çikolata kaplar tarifi vereceğim bugün. Farklı sunumlar için kullanabileceğiniz. Çok basit ama çok şık.


Kaç tane çikolata tabak yapmak istersiniz bilmiyorum. Bu nedenle oranları kendiniz ayarlayın. Bayram olduğu için çok fazla yapmak isteyebilirsiniz. Ayrıca boyutta size kalmış isterseniz, minik sos tabaklarına yapın, ister kek kalıplarına tercih size kalmış.
İşin güzel yanı, bayramda tatlı ikramı yapıca arkasından bulaşık toplamak ve yıkamak zorunda kalmayacağınız. Çünkü tabaklarda gayet lezzetli olacak.

Gelelim tarifimize;

Beyaz, bitter ya da sütlü çikolatanızı sıcak suyun üstüne koyduğunuz kabın içine alın, bir paket yaklaşık 120 gram çikolataya 1 çorba kaşığı tereyağı eklemeyi unutmayın ve benmari usülü eritin. Kalıp olarak kullanacağınız kabın üstünü folyo ile kaplayın, ters çevirin. Bir tepsinin üstüne tel koyun, kalıbınızı yerleştirin ve sıcak çikolatayı, biraz soğuyunca, yavaşça kalıba dökün. Kalıpları buzdolabına kaldırın soğuyuncaya kadar bekletin.

Kaplarınız hazır, artık içine puding mi koyarsınız, dondurma yada latte servisi mi yaparsınız?
Şekerleri bu kapla mı sunarsınız? Ya da misafirliğe giderken, kendi çikolata kaplarınızın içine şeker koyup paketleyip götürür müsünüz? Tercih size kalmış.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
İYİ BAYRAMLAR :))

1 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok şeker ve güzeller ellerine sağlık çok beğendim.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı