1 Kasım 2011 Salı

AVOCADO TARİFLERİ

Avocado'yu ilk denediğimde bir hata yaptım. Tazeyken yeme gafletinde bulundum ve nefret ettim. Fakat, bir çok tarifte keyifle kullanıldığını görünce hatamı araştırıp buldum. Avocado yiyecekseniz, olgunlaşmış olmasına dikkat edin. Ya da, evde biraz bekletip olgunlaştırın. Çok yeşil ve sertse tazedir. Bir kaç gün bekletip kullanın ya da manavınıza sorun o size gerekeni söyler.

KOLAY SOS

Avocadoyu, bıçakla tam daire şeklinde, derince çizin ve ikiye ayırın ortasındaki çekirdeği çıkarıp içini kaşıkla sıyırın.
Blendıra koyun, içine bir iki diş sarımsak, karabiber, tuz ve her avocado'ya bir adet gelecek şekilde, çorba kaşığı ile beyaz ya da mascarpone ya da labne ekleyin ve karıştırın.
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin mümkünse tost ekmeği kullanın.
Üstüne blendırda karıştırdığınız, sarımsak tereyağı ( YADA SIZMA YAĞ) karışımını sürün ve fırında 5- 10 dakika kızartın.
Üstüne avocado sosunu sürün.
Çok lezzetli ve hafif bir akşam atıştırmalığınız oldu.


GUACOMOLE AVOCADO DİP


Avocadoyu biraz önce tarif ettiğim gibi çıkarın ve çatalla ezin. Üstüne 1 mor soğan, bir kaç dal yeşil soğanın yeşil kısmını , jalepeno biberlerini ve maydanozu ( sevmiyorsanız başka bir yeşillik kullanabilirisiniz.) küp doğrayarak ekleyin.
Üstüne bir limonun suyunu sıkın. Mandalina suyu da olur. Curry ve tuz ekleyin. İyice karıştırın yanına cipslerle harika bir maç keyfi yapabilirsiniz.


HER İKİ SOSU DA ET YEMEKLERİNİZ İLE BİRLİKTE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı