31 Ekim 2011 Pazartesi

KARIŞIK BAHARATLI KALKAN BALIĞI

Balığın tam mevsimi, hamsi ya da kalkan, bütçeniz neye elveriyorsa alın, ama mutlaka yiyin.

Bugün, size çok kolay, ama lezzetli bir kalkan tarifi vereceğim. Bu tarifi, fileto çıkarabileceğiniz herhangi bir balıkla da yapabilirisiniz. İşin sırrı un hazırlamakta.

Kalkan'ı balıkçınızdan temizlenmiş ve porsiyonlara ayrılmış şekilde isteyin.
Geniş bir tavayı ateşe yerleştirin. Üstüne fazla yağ koymayın ama çok az da olmamalı. Tereyağı kesinlikle kullanmayın, çünkü kalkan, obur bir dip balığıdır, yer ve yatar bu nedenle çok yağlıdır.

Geniş bir kaba mısır ununuzu koyun. İçine hemen, hemen hepsi bir çay kaşığı olacak şekilde, zerdeçal, taze zencefil, curry, tuz, karabiber, bir tutam tarçın, seviyorsanız bir tutam kırmızı pul biber, fesleğen ekleyin ve karıştırın.

Balıklarınızın, her bir parçasını iyice una bulayın. Ve her tarafını kızartın. Piştiğinden iyice emin olmak için, daha önceden ısıttığınız, 200 derecelik fırında, 5-6 dakika daha pişirin. Hemen servis yapmayacaksanız, fırının kapağını açın, tepsi içinde kalsın böylece sıcak kalır ama pişmeye devam etmez.

Benim önerim yanına Tagliatelle makarna yapmanız.  Geniş bir makarna olduğu için tabakta hoş gözükecektir. Makarnayı haşlayın. Başka bir kaba, tereyağı ve mascarpone peyniri, fesleğen, nane atın. Makarnayı bu sosla karıştırıp balığın yanında servis yapın.

Bu servis zor gelirse en kolayını yapın. bolca rokayı tabağın ortasına koyun. Üstüne zeytinyağı, limon, nar ekşisi, tuz koyun. Üstüne bir porsiyon balığı ekleyin tabağın çevresine bir kaç damla, balsamik sirke ile desen yapın.
Bir kadeh chardonnay ile kendinizi şımartmayı unutmayın.

 

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı