25 Ekim 2011 Salı

YEŞİMCE EĞLENCELİ ATIŞTIRMALIKLAR

Bugün ciddi bir yemek tarifi vermek yerine harika ve herkesin çok seveceği atıştırmalıklar tarif edeceğim.
bu tarifleri farklı amaçlarla kullanabilirsiniz. Parti, kokteyl gibi zamanlarda, kahvaltı da, akşam beş çayında ve ya yalnızken kendinizi ödüllendirmek için haydi başlayalım.
Elimden geldiğince, genellikle her evde olan malzemeler ile tarif vereceğim.

PATATES PANCAKE ( her öğünde yenir)

2 patates
1 soğan
Dilediğiniz her tür baharat
2 yumurta
2 kaşık un

Patatesleri, soğuk ve bir miktar tuz attığınız suyun içine rendeleyin. Çok tuz atmayın, suyun tamamını süzmeyeceğiz. Aynı şekilde soğanı rendeleyin. Karıştırın ve suyun içinde 15 dakika kadar bekletin.
Suyunu süzün, ayrıca elinizle iyice sıkıp hiç su kalmamasını sağlayın. İçine, yumurta, un, tuz, karabiber ve sevdiğiniz baharatları ekleyin. ( Acı seviyorsanız, kırmızı pul biber harika olur) İyice karıştırın. Bir avuç patatesi, elinizle yassı hale getirin ve tavada arkalı önlü yaklaşık, 10 dakika kızartın. Üstüne dilediğiniz peynir ya da sebzeyle servis yapıp yiyebilirsiniz. Ya da köftenin yanına harika bir garnitür olur.


FIRINDA KAŞARLI KOLAY SOĞAN HALKASI

Dilediğiniz kadar soğanın, kabuklarını soyun ve kalın halkalar halinde doğrayın. Tüm halkaları, birbirinin içinden çıkarın. Bir yumurta ve 2 kaşık sütü karıştırın.  Karışımın içine, dilediğiniz tüm baharatları atın. Soğan halkalarını, bu karışımla iyice bulayın. Diğer tarafta, bolca kaşar rendeleyin ve soğan halkalarını yumurtadan çıkarıp kaşarla iyice kaplanmasını sağlayın.
Fırın tepsisine, yan yana koyup yaklaşık 20 dakika 185 derecelik fırında kızartın.


SÜTLÜ ÇITIR TAVUK PARÇALARI

Bu tarifi yapmak için, bir gün önceden planlayabilir hazırlayıp buzdolabına koyabilirsiniz. Dilediğiniz kadar parça tavuğu derin bir kaba koyun. Üstünü kaplayacak şekilde süt ekleyin. İçine tuz, karabiber, curry, kırmızı biber, kekik ve sarımsak tozu atın. Üstünü, strechle iyice kapatıp buzdolabına koyun. Mümkünse 6 saat kadar.  Vaktiniz yoksa en az bir saat bekletin.
Bir kaba bolca un koyun. unun içine de aynı baharatları ekleyin ve karıştırın. Sütten çıkardığınız tavuk parçalarını çok sıcak yağda ( ölçmeniz mümkünse 170-180 derecede ) 20 dakika pişirin. Çıtır mı çıtır harika bir yemeğiniz olacak.


KREM PEYNİRLİ PUF EKMEK  ( AREPAS )

1 bardak süt
1 bardak krem peynir ( varsa mascarpone)
Tuz
Yeterince Mısır unu

Krem peynir, süt ve tuzu bir kaba alın mikserle iyice karıştırın. Üstüne hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyin. Ve yağda kızartın. Kahvaltılarda, akşam sohbetlerinde, etin yanında, tavukla, bal ve kaymakla, çok iyi gider. Ve süper kolay.


HİNDİSTAN CEVİZLİ BADEMLİ LEZZET TOPLARI

Hindistan cevizi ( Baharatçılardan alabilirsiniz.)
Krema
Beyaz çikolata
Badem

Bu tarifte tam bir ölçü vermeyeceğim, canınız ne kadar istiyorsa ona göre ayarlama yapın. Siz de benim gibi , hindistan cevizi hayranı iseniz bu tarife bayılacaksınız.
Zaten, çok kolay.
Bir kaba, hindistan cevizini boşaltın mesela 1 su bardağı ile başlayın. Ama yarım kilo kadar hindistan ceviziniz hazır olsun çünkü dış kaplamasına da kullanacağız.
Bir paket beyaz çikolatayı, bıçakla iyice kırıp parçalayın ve üstüne ocakta ısıttığınız ve evde varsa içine bir kaç damla vanilya ekstresi ya da bir çay kaşığı toz vanilya koyduğunuz, bir küçük paket kremayı ilave edin.
Bu karışımı hindistan cevizinin içine yavaşça boşaltın. Kabın içinde, elinizle şekil vereceğiniz katılıkta bir malzeme olmalı, buna göre çikolata ve ya hindistan cevizi ekleyerek ayarlayın.
Bir başka kaba, yine hindistan cevizi koyun. Yuvarlak toplar haline getirdiğiniz malzemenizin içine birer tane badem koyun. Üstünü hindistan cevizi ile kaplayın. Eğer elinizde varsa, gerçek hindistan cevizi de rendeleyebilirsiniz. Çok hoş olur.
Tamamı hazır olunca, buzdolabına kaldırın. Ama sabredemezseniz dolaba koymadan bir tane ağzınıza atın.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

1 yorum:

Gokcenin-mutfagi dedi ki...

Merhaba,

Lezzet topları için ölçü: 1'e 3
100 gr krema, 300 gr çikolata
Denendi ve çok beğenildi:)

sevgiler,

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı