26 Ekim 2011 Çarşamba

YEŞİMCE ATIŞTIRMALIK TATLILAR

Dün verdiğim atıştırmalık tarifleri çok beğenildi. Bu yüzden, bugün, kolay, hemen yapılabilecek tatlılarla devam etmek istiyorum. Umarım, beğenirsiniz. Özellikle, yoğun çalışan kadınlar, öğrenciler, bekar yaşayan kadın ve erkekler için gayet basit ve çok şık tarifler vermeye çalıştım. Dilerseniz kendinizi şımartın, dilerseniz sevdiklerinizi.

MUZLU MASCARPONE CUP

Kişi başına, bir muz ve iki çorba kaşığı mascarpone peynirini, ( yoksa labne, krem peynir ya da yoğurt olabilir ) blendıra koyun. İçine bir ya da iki kaşık bal ekleyin ( ağız tadınıza göre ayarlayın). İyice karıştırın.
Bu karışımı, ayaklı bir bardağa alın. Üstüne dilim, dilim kestiğiniz muzları ekleyin. En üste tavada erittiğiniz bir kaşık esmer şeker ve bir kaç damla limon suyuyla karamelize ettiğiniz cevizleri ekleyin. bir süre buzdolabında bekletin. O LALA . Harika, kolay ve hafif bir tatlınız oldu...Bu karışımı dilediğiniz tüm meyvelerle yapabilirsiniz. Ceviz yerine, yer fıstığı, badem ya da fındık kullanabilirsiniz. Böylece bir sürü tatlı tarifiniz oldu. Benim favorim çilekli olan, çilekleri karamelize etmeden koymanızı öneririm.



ORMAN MEYVELİ RİCOTTA PÜRESİ

Ricotta
Bal ya da kırmızı ya da mor renkli bir reçel ( çilek, kiraz, orman meyveleri, böğürtlen gibi)
Bulabildiğiniz tüm orman meyveleri

Ölçü vermiyorum, çünkü tadına bayılacak ve çok yemek isteyeceksiniz. Ricotta bulamazsanız lor peyniri kullanabilirisiniz. Peynirin üstüne bal ya da reçeli dökün dilerseniz maple syrup'ta kullanabilirsiniz. İsterseniz meyveleri biraz karamelize edin, dilerseniz olduğu gibi kullanın fark etmez. Tabağın içine pancake yoksa bir süre kızartılmış sıcak ekmek, üstüne karışık orman meyveleri ve biraz bal ya da reçel yanına ricotta ve bal karışımızı koyup afiyetle yiyin. Dilerseniz kuru yemişlerle süsleyin.


BÖĞÜRTLEN SOSLU MEYVE SALATASI

Neden mi böğürtlen soslu? Çünkü çok lezzetli oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Evinizde hangi meyveler varsa, istisnasız hepsini küp, küp kesin ve bir kabın içine atın. Üstüne, koyduğunuz meyveye göre, bir miktar pudra şekeri serpip, bekletin. Pudra şekeri, meyvelerin sulanmasını, lezzetini bırakmasını ve en önemlisi, sosun akıp gitmesini  sağlayacak, sakın unutmayın.
Bir kaba, bir ya da iki paket krema ya da o varsa mascarpone peyniri koyun. Üstüne böğürtlenleri atın, şeker ya da bal ile tatlandırın. Bir süre kaynadıktan sonra, blendırdan geçirip, soğumasını bekleyin. Ayaklı kaplara koyduğunuz meyvelerin üstüne, eşit şekilde dökün.
Tüm bu tarifleri, dondurma ile sunabilirsiniz. Örneğin, meyve salatası sunumunu, bir kat meyve salatası, bir kat dondurma, bir kat sos şeklinde yapabilirsiniz. Ya da sadece yanına koyup üstüne sos dökebilirsiniz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı