24 Ekim 2011 Pazartesi

VOTKALI PENNE MAKARNA


Benim bir makarna sever olduğum aşikar. Bu lezzeti sevmemin, bir çok sebebi var. Evde hazırlayabiliyorum, çok değişik soslarla yüzlerce yemek üretebiliyorum. Ve hiç sıkılmadan, her zaman yiyebiliyorum.
Bugün size olasılıktır ki hiç denemediğiniz bir tarif vereceğim.

Ben penne makarnayla tarif verdim, ama siz evde ne  çeşit makarnanız varsa onu kullanın.

1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 kahve fincanı votka
1 kalın dilim dilli salam
2 konserve kutusu domates püresi yada rende domates
1 küçük kutu krema
1 paket penne makarna ( bildiğiniz gibi hazırlayabilirsiniz )


Dilli salamınızı küp şekerin yarısı olacak şekilde doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz tavaya atın. Bir süre kavurduktan sonra içine ince doğradığınız soğanlarınızı ekleyin ve kavurun. En son ince doğranmış sarımsaklarınızı ekleyin ve kavurun.
Şimdi dikkat, bu işlemi yaparken lütfen çok ama çok dikkat ediniz.
Isıyı biraz arttırın ve votkayı sosun içine dökün. Ve çakmakla ateşleyin, ancak bu sırada tavayı kendinizden uzak tutun ve etrafında alev alacak hiçbir şey olmamasına dikkat edin.. Sos yanmaya başlayacak, alkol uçacak,  ama votka tadı içinde kalacak.
İnanın tadı buna değer.
Alevler azalıp sönmeye yüz tutunca, iki konserve kutusu domates püresi ya da kendi hazırladığınız kışlık domatesinizi içine ekleyin.
Üstüne, yarım konserve kutusu kadar temiz su koyun ve kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp üstüne bir defne yaprağı ekleyin. Daha sonra altını kapatıp sosun iyice pişmesini sağlayın. Üstüne tuz, karabiber, fesleğen ve dilediğiniz taze baharatı ekleyin.
Yarım saat kadar çok kısık ateşte pişirdikten sonra, üstüne bir küçük kutu krema ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız penne makarnayı bir tabağa alın. Üstüne bolca sos dökün, ister karıştırın ister öylece bırakın.

Servis Önerim: Geniş çukur bir tabakta servis yapmanızı öneririm. En üste parmesan rendeleyin ve fesleğen yaprakları ile servis yapın.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...




Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı