14 Ekim 2011 Cuma

TÜRK USULÜ FRİTTATA

Bu yemeğin en güzel yanı, evde ne varsa kullanabilmeniz.
Ayrıca kolay ve lezzetli.
Tarifi kendi sevdiğim malzemelerle vereceğim, ama siz dilediğiniz kadar değiştirebilirsiniz. Tüm mevsim sebzeleri, her çeşit peynir ve baharat kullanmakta serbestsiniz. Önemli olan tekniği kavramanız, gerisi kolay.

Yumurta ( Dilediğiniz ve kişi sayısı kadar)
Bezelye
Mısır
Kabak
Havuç
Taze nane
Taze kekik
Taze fesleğen
Kırmızı acı biber ( opsiyonel)
Brokoli
Parmesan
Mozerella
Sarımsak
Soğan
Pastırma
Salam

Dilediğiniz sayıda yumurtayı bir kaba kırın ve çatalla çırpın. İçine, dilediğiniz tüm baharatları koyun, tamamen özgürsünüz.
Kullanacağınız tava, fırına girebilen cinste olsun, mümkünse döküm. ( Esse'de indirim var, almak isteyenlere duyurulur.)
Tavaya, ister tereyağı, ister sıvı yağ koyun. Üstüne, katır tırnağı doğradığınız soğanı, ince doğradığınız sarımsağı ve yukarıdaki listeden elinizde olan, yada hoşunuza giden tüm sebzeleri ya da bir kısmını koyun. Sebzeleri, ya çok ince doğrayın, ya da rendeleyin. Tamamen özgürsünüz.
Sebzeler bir süre sotelendikten sonra,
diğer bir tavada bir süre yumurta karışımınızı pişirin ve üstüne sote sebzelerinizi dökün ve iyice karışmalarını sağlayın.
Oldukça kalın omlet ile börek arası bir yemeğiniz olmaya başladı, pişmez diye korkmayın.
Tam bu aşamada, üstüne dilimlediğiniz domates, pastırma, salam ne isterseniz koyun. Pizza yapar gibi.
Fırını 185 dereceye ayarlayın ve 10 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp, üstüne bolca parmesan ve cheddar ( cheddar peyniri daha çok kızarmasını sağlar ) rendeleyin. Peynir eriyene kadar, fırına geri koyun. Daha sonra ocağın üstüne alın bu aşamada, benim tercihim üstüne, taze baharatlar eklemek, nane, fesleğen, kekik çok yakışır.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...


1 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Hepsi de sevdiğim tatlar.Ellerine sağlık:)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı