13 Ekim 2011 Perşembe

1 TAVUK 4 YEMEK

Bu yemekte, ölçü vermeyeceğim. Birincisi, çok kolay,  ikincisi, yapacağınız adet doğrultusunda dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Malzeme bol olsa da sorun yok. Ayrıca, bu kadar kısa sürede böyle bir şaheser yarattığınıza inanamayacaksınız. Ve en önemlisi, kilo ve şeker probleminiz var ise, ağız tadınızı bozmadan rahatça yiyebileceğiniz, az kalorili porsiyonlar.
Tüm bu tarifleri, bonfile ve ya fileto balıkla da uygulayabilirsiniz. Böylece, 9 tane değişik tarifiniz oldu.
Yemeklerin hiçbirine yağ koymasanız da, gayet lezzetli olacaktır. Eğer kalori korkunuz yoksa, her birine, fırına koymadan önce, bir kaç parça tereyağı ekleyebilirsiniz.

Dilediğiniz kadar tavuk göğüs
Mozerella ( Tavuğa göre oranlayın )
Mascarpone
Kereviz
Havuç
Domates
Kuşkonmaz
Maydanoz
Kabak
Ispanak
Bezelye
Mısır
Taze soğan
Susam
Kaşar peyniri
Sarımsak
Çok az tereyağı ( İsteğe bağlı9

MOZERELLA TAVUK

Tavuk parçalarını alın. Her birinin üstüne, bıçakla üç dört derin oyuk açın. Bu oyukların içine, birer dilim mozerella koyun.
Tavuğun üstüne, başka bir kenarda karıştırdığınız, dilim başına iki kaşık yoğurt, bir diş sarımsak ve bir tatlı kaşığı hardalı karıştırıp, her tarafına iyice sürün.
Alüminyum folyo ya da fırın kağıdının alın. Kağıdın üstüne ilk olarak, geniş daireler halinde dilimlediğiniz, kereviz, havuç, pırasa ve domatesleri koyun. Sebzelerin üstüne, az miktarda tavuk suyu ve baharat serpin. ( Kekik, nane, curry, safran)
Üstüne bir dilim tavuk koyun, kağıtları kapatın ve porsiyonlar halinde hazırlayıp, borcama koyun. Ve 185 derecede 30-40 dakika pişirin.

 YEŞİL BEYAZ CENNET TAVUK

Tavuk göğsünüzü, ortadan ikiye ayırın. Diğer tarafta, hafifçe soğanla kavurduğunuz ıspanaklarınıza, yoğunluğunu dilediğiniz kadar ayarlayarak, mascarpone ekleyin ve karıştırın. ( İki çorba kaşığı ıspanağa 1,5 kaşık oranı gibi) Bu karışıma, tuz ve karabiber ekleyin, acı seviyorsanız, kırmızı acı biberleri ince doğrayıp koyabilirsiniz.
Bu karışımı, kestiğiniz tavuğun içine yerleştirin. dilediğiniz kadar bu şekilde tavuk hazırlayın. Bir başka kasede, Mascarpone, ince doğranmış taze soğanın yeşil kısmı, sarımsağı karıştırın ve tavukların üstüne sürün. Tavukları borcama koyun. Üstüne, bir miktar tavuk suyu ekleyin. Dilediğiniz baharatlarla tatlandırın ve fırına koyun. 185 derece 30-40 dakika.


KUŞKONMAZLI TAVUK SARMA

Tavuk göğsünüzü alın ve ortadan ikiye ayırıp, fileto haline getirin. Bir dilim pastırmayı serin, tavuk filetoyu üstüne yayın. Bir tencerede çok az haşladığınız kuşkonmazlarınızın saplarını kesin. Mascarpone, hafifçe tereyağında kavurduğunuz mantarı, sarımsak ve bir çay kaşığı hardalı karıştırın. İçine tuz, karabiber, taze kekik ve nane ekleyin. Kuşkonmazları içine atıp, iyice harmanlayın. Bu karışımı, tavuğun içine koyup, pastırmayla birlikte sarın. Sarmanın üstüne bir dilim kaşar ve susam serpin.Sarmaları sabitlemek için, kürdan kullanabilirsiniz. Hazırladığınız porsiyonları, borcama koyun. Üstüne, bir miktar tavuk suyu, domates suyu ve tatlandırmak için baharat ekleyin.
Fırına koyun 185 derece 30-40 dakika.



GÖKKUŞAĞI TAVUK SARMA

Tavuk göğsünüzü alın. Ortadan ikiye ayırıp fileto haline getirin. Bir tencereye ince kıyılmış soğanı koyun ve az yağ ile kavurun. Üstüne küp kesilmiş havuç, patates, kereviz, bezelye, mısır koyup kavurun. En son domates rendesi ve tavuk suyu ekleyin, baharatlayıp, kapağını kapatın, kısa bir süre pişirin.  ( fırında da pişeceğini unutmayın çok pişerse her şey yumuşar.)
Tavuğunuzun içine bu karışımı koyun ve sarın. Tüm porsiyonları borcama dizin. Üstüne hazırladığınız sebze soteden artan suyu dökün.
Fırına verin. 185 derece 30-40 dakika pişirin.





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı