21 Ekim 2011 Cuma

MOZERELLA PATATES PESTO SANDVİÇ

Aşağıdaki malzemelerin tamamını, dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Mozerella
Patates
Pesto sos ( Evinizde ne kadar yeşil yapraklı bitki varsa hazırlayın) ( Yeşil yapraklı bitkileriniz bozulmaya yüz tutarsa bu tarifi yapıp bir kaç gün buzdolabında saklayabilirsiniz.)
Domates
Zeytinyağı
Balsamik Sirke
Beyaz şarap sirkesi ( Yoksa üzülmeyin ama bence bir tane alın, etlere ve soslara ayrı bir tat katıyor)
Sarımsak
Tuz
Karabiber


Öncelikle, Pesto sosumuzu hazırlayalım. Tabi bu bildiğiniz pesto sos olmayacak tam olarak. Bu siteyi takip edenler, hiçbir şeyi atmaktan hoşlanmadığımı ve mümkünse kullanacak çok lezzetli ve uzun süre dayanan, başka bir yer bulduğumu bilir. İşte bu sosta onlardan birisi.
Evinizde yeşil yapraklı ne varsa, nane, kekik, fesleğen ( çok yakışır olsa iyi olur), kuzu kulağı, tarhun artık aklınıza ne gelirse bu sosa hepsini ya da bir kısmını koyabilirsiniz. Önerim yeşil yapraklı bir şeyler aldığınızda, atmak yerine bu sosu yapıp dolabınızda saklamanız. Et ve balığa, salataya, makarna yanına harika oluyor.
Tüm yeşillikleri, blendıra koyun. Üstüne, her bir yada iki sarımsak, koyduğunuz yeşilliğe göre bir ya da bir kaç yemek kaşığı şarap sirkesi ve balsamik sirkeyi zeytinyağı ekleyin. Sosunuzun kıvamı cıvık olmayacak, malzemeleri azar, azar koyun ki tadı ve kıvamı tutsun. Ayrıca içine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Domateslerinizi, yarıdan kesin, fırın tepsisine yerleştirin, üstüne zeytinyağı, balsamik ve tuz serpin fırında 185 derece 40 dakika pişirin.
Patateslerin kabuklarını, fırçayla iyice temizleyin. Yuvarlak daireler halinde kesin, tavaya zeytinyağı dökün, her iki tarafı iyice kızarana kadar iyice pişirin. Üstüne tuz karabiber eklemeyi unutmayın.
Diğer tarafta artık türkiye'de rahatça bulunan harika mozerellalarınızı mümkünse bufalo yani büyük olsun. yuvarlak dilimler halinde kesin.
En alta patates gelecek şekilde, mozerella, domates, pesto sos olmak üzere iki kat yapın.
Yanına daha önce tarifini verdiğim beyaz şaraplı karidesten yapabilir, yada bu haliyle yiyebilirsiniz.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı