23 Ekim 2011 Pazar

ANANASLI RULO BONFİLE


1 bütün çok ince çarşaf haline getirilmiş bonfile ( Kasabınızdan hazırlamasını isteyin)
Bir demet kuşkonmaz
İki adet mor soğan
Bir kaç diş sarımsak
Zeytinyağı
2 çorba kaşığı terriyaki sos
2 bardak rendelenmiş domates ya da domates sosu
1 su bardağı kırmızı şarap
1 çay kaşığı zencefil
Bir tutam zerdeçal
Bir tutam curry
Dilerseniz kırmızı acı biber
1/2 Ananas


Etinizi ya bütün, ya da porsiyon şeklinde yapmaya en başta karar vermelisiniz. Bütün bir sırt bonfileyi sarmanız zor bu nedenle, bütün yapacak olsanız bile ikiye ayırmanızı tavsiye ederim. Eğer birer porsiyon olarak saracaksanız ona göre kesin. Etin üstüne deniz tuzu, terriyeki sos, zeytinyağı ve taze kekik sürüp strech filmle sarın ve iç malzemeniz hazır olana kadar buzdolabında marine olması için bekletin.
Tavaya, zeytin yağını koyun. Üstüne, ince doğradığınız mor soğanları ve bir kaç diş yine ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve soteleyin. Üstüne, daha önce de mutfağınızda bulundurmanızı önerdiğim Teriyyaki sostan bir iki çorba kaşığı ekleyin. Ağız tadınıza göre ayarlayın.Üstüne, şarabınızı ekleyin ve iki bardak kadar domates püresini ve baharatları da bu aşamada koyun.
Bir başka kapta kuşkonmazlarınızı buharla bir süre yumuşatın ama tamamen değil, pişerken erimesini istemiyoruz.
Ananasları küp halinde doğrayın, kuşkonmazların kök kısmını kesip üçer parmak olacak şekilde onları da doğrayın ve tavaya atıp diğer malzemelerle iyice karıştırın.
Et bağlamak için ipiniz yok ise, yağlı kağıdın üstüne etinizi serin. İçine hazırladığınız malzemeyi dökün ve sarın. borcam ya da fırın tepsisine bir bardak et suyu, taze kekik, bir bardak domates rendesi koyun. Ve kağıda sardığınız etinizi üstüne yerleştirip bir saat 200 derecede pişirin. Bir saat sonra tersini çevirin ve fırın ısısını 165 dereceye getirin bu şekilde 1,5 saat daha pişirin.
servis yapmadan önce, kağıdın üstünü bıçakla kesin ve bir süre etin kızarmasını sağlayın. Daha sonra dilim, dilim servis yapın.

Servis önerim: Şimdi tam zamanı olan pazıları soğanla kavurup içine bir kaç diş sarımsak atın ve üstüne haşladığınız buğdayları ekleyin. Dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Hazırladığınız bu tadı tabağın ortasına daire oluşturacak şekilde yayıp dilimlediğiniz eti üstüne yerleştirin. Ve daha önce tarifini verdiğim kereviz püresini yanına koyabilirsiniz.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı