5 Ekim 2011 Çarşamba

BOL KALORİLİ DOYUMSUZ TOMBUL TAVUK


Bugün yapacağım tarifi, lütfen deneyin. Bir gün kilonuza dikkat etmezseniz, hiçbir şey olmaz. Şu kuralı unutmayın, yedikleriniz 48 saat içinde yağa dönüşür. Yani birgün çok yediyseniz, ertesi günü dikkat ederek kilo almaktan korunabilirsiniz.

1 bütün tavuk ( Organik olursa iyi olur)
1 çay bardağı tereyağı
Tere
Taze nane
Biberiye
1 tutam tarçın
1 tatlı kaşığı hardal
1 kutu dark bira
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Curry
2 orta boy soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz
1 demet taze nane
4 su bardağı et suyu


Bir bütün tavuğu alın ve bıçakla etlerini hafifçe köşelerinden açın. Daha sonra elinizi deri ile etin arasına sokup iyice açılmasını sağlayın. Deriye zarar vermemeye dikkat edin.
Diğer tarafta, bir kabın içine bir kutu dark yoksa normal bira, bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı hardal koyun ve iyice karıştırın. bu karışımı bir torbaya koyun. Tavuğu içine yerleştirin ve en az bir saat buzdolabında bekletin.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağının içine, tere, taze nane ve biberiyeyi ince doğrayıp ekleyin ve iyice  karıştırın.
Diğer tarafta tuz, bir tutam tarçın , dilerseniz karabiber ve curry'i birbirine karıştırın ve tereyağı karışımının içine katın.Dilerseniz bu işlemleri blendır yardımıyla yapabilirsiniz.
Şimdi bu karışımı, deri ile etin arasına sürün. Kalanı üstüne sürün.
Borcamın altına, irice kestiğiniz soğanları gelişigüzel serin. Üstüne, irice doğradığınız havuç ve kerevizleri serin.
Üstüne tavuğu koyun. Eğer fırına dayanıklı bir ipiniz var ise, tavuğun iki ayağını birbirine bağlayın ve çevresinden dolaştırıp, kanatlarını da bağlayın. Böylece, bacakları iki yana açılmaz ve daha şık bir görüntüsü olur.
borcamı yarısına kadar et suyu ile doldurun yok ise su koyun. Fırında 165 derece 2-3 saat pişirin. Ara sıra suyunu kepçeyle üstüne dökün ki, iyice kızarsın ve pişsin.




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı