4 Ekim 2011 Salı

LEZZETLİ ÇORBALAR


Çorbalar, sonbahar ve kışın vazgeçilmez lezzetleri. Ayrıca, kilo vermek isteyenler için harika bir öğün. Eğer kilo vermek istiyorsanız, önerim, yemeğe başlamadan, bir tabak az yağlı salata yiyin. Biraz bekleyip çorbanızı için. Göreceksiniz ana yemeği daha az yiyeceksiniz.
Oğlumun diyet programında, her akşam mutlaka çorba vardı. En güzel tarafı da, malzeme kısıtlaması olmayışı.
Size, bir kaç çeşit çorba tarifi vereceğim, umarım seversiniz.


MISIRLI TAVUK ÇORBASI

2 çorba kaşığı sıvı yağ ( doymamış yağ kullanmaya çalışın) ( Kilo derdiniz yoksa tereyağı)
2 tane yeşil soğan
1 baş sarımsak
4 su bardağı tavuk suyu ( Daha önce et suyu ( stoku ) tarifi vermiştim )
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
200 gram tavuk parçası
300 gram mısır kreması için mısır taneleri
300 gram mısır tanesi
2 çorba kaşığı mısır unu
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Curry

Tencerenize yağı koyun, üstüne mısır ununun sadece1 kaşığını  ekleyip kavurun. Un kavrulunca, soğan ve sarımsakları koyup yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Et suyunu ve suyu ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, curry, dilerseniz pul biberi bu aşamada ekleyin ki tadı iyice içine geçsin. Tavuk parçalarını ve mısır tanelerini, içine atıp bir süre kaynamaya bırakın.
Blendıra mısır tanelerinizi ve  1 kaşık mısır ununu ekleyip iyice krema haline gelene dek karıştırın. Üstüne bir tane yumurta kırın ve biraz daha karıştırıp tencerenin içine dökün.
Bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, tabağa alıp servis yapabilirsiniz. Önerim ortasına hazır krema koymanız ve yeşil soğanın ince saplarıyla süslemeniz.

NOT: Dilerseniz, bu çorbayı, havuç ve patatesle çeşitlendirebilirsiniz. İçine arpa şehriye koyarak, farklı tadlar elde edebilirsiniz.  Süt yerine, krema kullanabilirsiniz.


KREMALI BROKOLİ ÇORBASI

5 adet brokoli ( küçük ağaçlar şeklinde )
1 adet soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 su bardağı süt
1 paket krema
4 bardak et ve tavuk stoku
1/ 2 su bardağı mascarpone peyniri

Tencerenize, yağ, soğan ve sarımsağı koyup, yumuşayıncaya kadar kavurun. Üstüne et suyu ve kremayı ilave edin, tuz ve karabiber koyup kaynayana kadar bırakın. Brokolilerinizi çiğ olarak içine atın. Dilediğiniz baharatları ekleyin. Bu konuda özgürsünüz. Brokoliler yumuşayınca, el blendırıyla iyice çırpın ve brokolileri minik parçalar haline getirin. İsterseniz bir iki parça brokoliyi çıkarın, çırptıktan sonra bütün olarak içine atın. Bu aşamada mascarpone peynirinizi ekleyebilirsiniz.

NOT: AYNI TARİFİ,  BROKOLİ YERİNE KUŞKONMAZ KULLANARAK YAPABİLİRSİNİZ. 


BALKABAĞI ÇORBASI

2 kaşığı tereyağı
1 büyük mor soğan
4 dilim pastırma
1.5 kg balkabağı içi
2 büyük patates
1.5 litre tavuk suyu stoku
1/2 paket krema
tuz
Karabiber
Curry
Dilediğiniz baharatlar

Tencereye tereyağını koyun, içine bir miktar sıvı yağ ekleyin ki yanmasın. Soğanları ince dilimleyin ve kavurun. Küp doğradığınız balkabakları ve patatesleri içine atın.
Pastırmaları minik parçalara bölüp içine atın. Çemenli ya da çemensiz kullanabilirsiniz. Üstüne, et suyunu ekleyin. 20 dakika kadar kaynatın. El blendırı ile tüm malzemeleri karıştırıp, püre haline getirin. dilerseniz süzgeçten geçirin. Yeniden temiz bir tencereye koyun,  içine yarım bardak krema katıp kaynatın ve servis yapın.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...






Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı