7 Ekim 2011 Cuma

SEBZELİ BONFİLE RULO


Manavınızdan 1 kilo bonfileyi ince bir şekilde çarşaf gibi kesmesini isteyin.
Etinizi tezgaha yayın.
Diğer bir kapta
1 çorba kaşığı, Worcestershire sosu ,
1 çorba kaşığı Terriyaki sosu
2 çorba kaşığı ekstra sızma yağ
2 adet ince doğranmış sarımsak
1 çorba kaşığı hardal
1 kaç dal biberiyenin sadece yaprak kısımları
1 kaç dal kekiğin sadece yaprak kısımları
2 adet domatesin rendesi


Tüm bu malzemeleri iyice karıştırıp, etin her yerine iyice sürün. Strech filmle üstünü kapatıp, buzdolabına koyun ve mümkünse bir kaç saat, marine olmasını sağlayın.
Etiniz hazır olunca tezgaha alimünyum folyoyu serin. Üstüne etinizi çarşaf gibi yayın.
Etin alt kenarına kol böreği yapar gibi aşağıdaki malzemeleri üst üste yerleştirip, diğer köşeye doğru sarın.

2 orta boy irice küp kesilmiş kereviz,
2 adet irice küp kesilmiş havuç,
10-15 adet soyulmuş minik arpacık soğanı,
1 küçük kutu meksika fasulyesi, ( Dilerseniz bezelye )
1 küçük kutu tane mısır,
1/2 demet taze yeşil soğan doğranmış,
Birer dal taze nane yaprağı, tere ve fesleğen
Tuz, Karabiber, Curry, Kekik, Nane, kırmız pul biber ( isteğe bağlı)

Kalın bir rulo haline gelen etinizi, iple ya da silikon fırın ipleriyle bağlayın.Etin üst kısmına
1 bardak susam, ekmek kırıntısı, zeytinyağı ve kekiği karıştırıp iyice sıvayın.
Borcamın altına, daha önce tarifini verdiğim fesleğenli domates suyundan  bir bardak kadar dökün. Eğer yoksa, domates rendesine, sarımsak ve fesleğen doğrayın. Üstüne bir bardak et suyu ilave edin. 165 derecede 2,5- 3 saat ara sıra suyunu üstünde gezdirerek yavaş, yavaş pişirin.

Verev şeklinde dilimler keserek servis yapabilirsiniz. Yanına pilav, püre, sebze canınıza ne isterse onu koyun.
Et kendi başına yeterince lezzetli olacaktır zaten.

NOT:
Malzemeleriniz eksikse, hayal gücünüzü çalıştırın. Sadece peynir çeşitleri kullanabilir ya da kırmızı pancar, kırmızı biber, kırmızı soğan ve domatesle iç yapabilirsiniz. Bunlar sadece bir iki örnek çeşitlendirmek sizin elinizde.
Ayrıca eti kare kesip birer porsiyonluk hazırlayabilirsiniz. Ve aynı tarifi balık yada tavuk fileto ile yapabilirsiniz.
Bir tarif bin yemek...


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı