16 Eylül 2011 Cuma

YUMURTAYLA NELER YAPILIR...

Misafiriniz geldi evde hiçbir şey yok. Sadece birkaç yumurta...
Ne yaparsınız ? Neler yapılmaz ki...


LEZZETLİ YUMURTA TABAKLARI

Yumurtayı lop olarak haşlayın. Kabuğunu soyun. İkiye bölün ve sarıları bir kaba ayırın. Beyaz kısımlarını tabak gibi kullanacağınız için, dikkatli ve tam ortadan kesin.
Misafir sayınız kadar yumurta haşlayın, tüm sarıları kaba koyduktan sonra içine mayonez, biraz sızma zeytinyağı, bir kaç damla limon suyu, çok az hardal, sevdiğiniz otlardan bir miktar ( dere otu, fesleğen, maydanoz) hepsi yakışır. Ve dilediğiniz tüm baharatları koyup, blendırdan geçirin. Sonra bu karışımı sıkma torbasının içine koyup, beyazların içine şekilli ağızla dökün. Üstünü sumak ya da kırmızı biber ve otlarla süsleyin.


SÜTLÜ YUMURTA

Dilediğiniz kadar yumurtayı kırıp çatalla karıştırın. Üstüne yavaş, yavaş süt ekleyin ve devamlı karıştırın. Bir miktar tereyağı ve tuz ekleyin. Sütü, eklediğiniz yumurta oranına göre ayarlayın. Bir süre sonra topak topak olmaya başlayacak. Yemeden hemen önce pişirip servis yapın.


KALP YUMURTALAR

İki dilim ekmek alın. Bir dilimin üstünü, kalp şeklinde kesin. İki dilimi de fırına atın. Biraz kızarınca, üst üste koyup, açık olan kalp şeklindeki  kısmına yumurta kırın ve pişmesi için fırına koyun. Sevginizi anlatmanın daha güzel yolu olabilir mi?



HER ÇEŞİT OMLET

Yumurtaları bir kaba koyup iyice karıştırın. İçine tuz, sevdiğiniz baharatları koyun. Tavaya bir miktar tereyağı koyup pişirin. İçine istediğiniz malzemeyi koyup katlayın. Çok basit.... Bu karışıma nane, fesleğen ve parmesan katıp karıştırırsanız harika olur. İçine bol miktarda kaşar rendeleyip ikiye katlayıp servis yaparsanız içinde eriyeceği için tadına doyum olmaz.
Eğer diyet yapıyorsanız, yumurtanın sadece beyazını kullanın. bol yeşillik koyun.

ÇILBIR

Geniş bir tencereye, bolca su koyun iyice kaynatın. Kullanacağınız yumurtaları teker, teker kepçenin içine dağıtmadan kırıp, suyun içine aktarın. 2-3 dakikada yumurtalar pişecektir. Su kalmaması için kevgirle tencereden alın. Dilerseniz sadece baharatlarla, dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapabilirsiniz.

KAYMAKLI YUMURTA

Sahanda yumurtanın kaymaklı hali. Daha öne kolay menülerde bu tarifi vermiştim aslında. Tavaya ( mümkünse bakır) kaymağı koyun biraz eriyince yumurtayı kırın. Altını yakmadan pişirin ve hemen servis yapın. Lezzetine bayılacaksınız.


PASTIRMA YATAĞINDA YUMURTA

Pastırmaları azar azar pişirin. Tabağın içine iki tane pastırmayı kıvırarak tabak yapın. Tavada pişirdiğiniz yumurtaları ortasına yerleştirip servis yapın. Hayal dünyanızı çalıştırın.


YUMURTALI EKMEKLER

Kişi sayısı kadar yumurtayı iyice karıştırın. İçine beyaz peynir, maydanoz, sevdiğiniz baharatları ekleyin. Karışımı ekmek dilimlerinin üstüne sürüp fırına koyun. Üstü kızarınca sıcak servis yapın.

Yumurta ile yapılabilecek daha çok şey var. Yakışan malzemeleri karıştırın, hayal dünyanızı geliştirin ve sunumu güzel olsun. Birazda sevginizi koyun. O zaman her şey çok lezzetli olur.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN....







Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı