19 Eylül 2011 Pazartesi

SICAK ŞARAP VE KOLAY ALKOLLÜ KOKTEYLLER

Bugün yemeklerin yanında keyifle içebileceğiniz basit kokteyl tarifleri vermek istiyorum. Sonuçta sofrayı bütünleyen şey içki. Dümdüz bir içki servisi yerine kokteyl ikram etmek her zaman daha hoş olacaktır.
Kış geliyor, bu nedenle önce sıcak şarap tarifi vererek başlamak istiyorum.
Bu arada bir hatırlatma, lütfen kokteyl yapıyorum nasıl olsa karışacak diye kalitesiz ve ucuz içkiler almayın. Lezzet ne kadar iyi olsun istiyorsanız, o kadar kaliteli malzeme kullanmalısınız.


SICAK ŞARAP

4 adet kuru kayısı
4 kuru incir
1 avuç kuru üzüm
2 şişe bordeaux şarabı
5 karanfil
5 çorba kaşığı esmer şeker
2 çubuk tarçın.

Kayısı, incir ve üzüm yarım bardak suda yarım saat kaynatıp dinlendirin. 2 şişe bordeaux şarabı bu karışımın içine ekleyip, çubuk tarçınlarıda atarak hafif ateşte pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra karanfil ve şekeri içine ekleyin kaynamaya başlayınca ateşten indirin. Dilediğiniz gibi servis edin. Bardaklara çubuk tarçın kaoayrsanız hoş bir aroma verecek ve şık bir sunum elde edeceksiniz. ( Şefin tavsiyesi : ))



BÖĞÜRTLEN KOKTEYL

Aslında bu tamamen benim uydurmam olan bir içki. Pekte kokteyl sayılmaz ama çok kolay, hafif ve lezzetli. Votka severlere öneririm.

1/ 2 şişe Absolut Kurant ( Sade olanınıda kullanabilirsiniz ama önerim kurant kullanmanız)
Şişenin yarısını dolduracak kadar böğürtlen.
Ve kırmızı meyve suyu ( Cappy kırmızı meyveler hoş oluyor)


Bir şişe absolut kurantın yarısını boşaltın. İçine yıkayıp kuruladığınız böğürtlenleri şişenin ağzında iki parmak kalana kadar doldurun. Üstüne aldığı kadar meyve suyu dökün. Kapağını kapatıp çalkalayın ve buzdolabında en az 4 gün bekletin. Bu kadar basit.
Bu tarifi kavun, şeftali ve elmaylada yapabilirsiniz. O zaman Absolut Citroen kullanın.



SONBAHAR KOKTEYLİ

Aşağıdaki malzemeleri, dilediğiniz oranda karıştırmakta özgürsünüz, bu nedenle ölçü vermiyorum. Azar, azar koyup, dilediğiniz tada gelinceye kadar ekleme yapabilirsiniz.

Elma ( yeşil ve kırmızı )
Armut ( elmedan daha az olmalı)
Çubuk tarçın
Kivi
Ananas
Portakal ( mevsiminde mutlaka kullanın, kabuklarıyla doğranacak)
Frontera Merlot ( Ben merlot seviyorum, siz dilediğiniz ve sevdiğiniz başka bir şarap koyabilirsiniz)
Kavunlu votka ( Hazır alabilir yada benim verdiğim tarife göre kendiniz hazırlayabilirsiniz.)
Çubuk tarçın
Karanfil
Limon
Limon kabuğu rendesi

Tüm meyveleri konkase doğrayın . yuvarlak bir kabın içine koyun. Üstüne dilediğiniz kadar şarap ve şaraptan daha az olmak üzere ağız tadınıza göre kavunlu votka ekleyin. Çubuk tarçın ve karanfilleri dilediğiniz kadar koyup, en son limon suyu ve limon kabuğu rendesinide ekleyin. Ve dolapta bir kaç saat soğumaya bırakın.  Büyük bir cam tabakla sofraya koyun ve sos kepçesi ile servis yapın. Ya da bırakın herkes dilediği kadar alsın.


NESCAFE BAILEY'S

Akşamları, günün yorgunluğunu gidermek için nescafenin içine bir çorba kaşığı bailey's katın. Çok hoş bir tat alacaksınız. Aman dikkat bu işi şeker eklemeden yapın. Bailey's de şekerli olduğu için çok fazla tatlanabilir.
Ayrıca bu içkinin içine bolca buzatıp blendırdan geçirdikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.



VOTKALI KAVUN

Küçük bir kavunu hiç kesmeden, içine alabildiği kadar votka şırınga edin. En az bir gün dolapta bekletin. Ve ister dilimleyerek, istersenizde kavunun içinden aldığınız minik topları kürdana geçirerek, kokteyl bardağının içinde servis yapın. Dilimleyecekseniz yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.


GRAPPA ŞEFTALİ
Bu içkiyi duymayanlar için bir bilgi vermek istiyorum .İtalyan rakısı ya da Fakir adamın brendisi olarak anılsa da iki içkeye de benzer yanı yok. Şarap yapımından arta kalan kabuk, sap ve çekirdeklerin damıtılmasıyla elde edilen alkollü bir içki. Bendeniz grappa ile tatlı tarifleri sayesinde tanıştım, ancak espresso severlere tavsiyem yanında sek ve soğuk olarak içmeleri karıştırmadan.

40 ml Grappa
40 ml şeftali likörü
20 ml limon suyu
1/4 Limon
20 ml Limon kabuğu

Tüm malzemeleri içine biraz kırık buz koyup shaker'da karışırın. Kokteyl ya da martini bardağında servis edin. Yanına limon kabuğu takmayı unutmayın.



VOTKA MARTİNİ 

Kokteyl tarifi verilirde martini olmazmı ? Üç çeşit martini var. Rosso, bianco ve dry . Siz hangisini seviyorsanız onu için. Bir çok kokteyl çeşidi var. Ben sizlerle en klasik tarifi paylaşıyorum.

5 ml Martini Dry ( dilerseniz diğer çeşitleri de kullanın size kalmış )
75 ml Absolut citroen
Buz

Buz dolu bir bardağa martiniyi yavaşça dökün ve mümkünse elinizin sıcaklığı geçmesin. Buzlar eriyince içine votkayı ekleyin ve shaker'da karıştırın. Kokteyl bardağına koyup içine limonun beyazkısmını almadan kibrit çöpü kalınlığında yuvarlayarak kestiğiniz limon kabuğunu atın. Bir yeşil zeytinle kokteylinizi tamamlayın.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.







1 yorum:

vodka dedi ki...

güzel kokteyller :) teşekkürr

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı