12 Eylül 2011 Pazartesi

LİMONLU KARNABAHAR VE KARNIBAHAR ÇEŞİTLEMELERİ

Karnabahar mevsimi geldi. Siz sever misiniz bilmiyorum ? Ama çok hoş bir sebzedir. Üstelik çok çeşitli kullanılabilir.


PASTA KARNABAHAR

En basit haliyle küçük bir karnabahar alın. Bütün olarak haşlayın. Ters çevirip tabağa pasta gibi yerleştirin. Üstüne yoğurt dökün mümkünse sızma olsun ki üstünde krema gibi kalsın. Eğer seviyorsanız sarımsakla çok daha lezzetli olur. Taze mevsim otları ile süsleyip, tabağın kenarlarına sızma zeytinyağı ile süs yapın. dilimleyerek servis edin. Herkes çok beğenecek. Ve gerçekten pasta zannedecekler.

LİMONLU KARNABAHAR


Karnabaharları minik parçalara ayırın. Borcama koyun. Üstüne tuz, iri sarımsaklar ve bir kaç tane ( karnabahar oranına göre) limon sıkın. Sızma zeytinyağı ekleyip fırına koyun. 175 derece yarım saat kadar pişirin. Garnitür ya da salata olarak kullanın, lezzetli, sağlıklı ve doyurucu aynı zamanda çok kolay.


BOMBA SALATA

Karnabahar, brokoli, brüksel lahanası, havuç, patates ve kerevizi iri küpler halinde kesin. Varsa buhar makinanız da, yoksa tencerede haşlayın. Fazla haşlamayın yeşiller renklerini kaybetmesin ve çok yumuşamasın.
Tüm sebzeleri karışık olarak salata tabağına alın. Üstüne dilediğiniz ve sevdiğiniz salata sosunu hazırlayın. En basit haliyle zeytinyağı, limon, tuz dökmeniz yeterli. Çok leziz oluyor mutlaka deneyin.



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı