24 Ağustos 2011 Çarşamba

DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN KOLAY TATLI GÜLLAÇ


Açıkçası güllaç tarifi vermek aklımın ucundan bile geçmezdi. Ancak ramazan boyunca, tanıdığım bir çok kişi telefon açıp tarif sordu. Madem durum bu bari tarif vereyim dedim. Bilinenin aksine gül suyu kullanmıyorum. Çünkü tadı ve kokusu çok garip geliyor. Bu benim tarifim, siz dilediğiniz gibi değiştirin.

Bir paket güllaç  ( Kral markayı tercih ediyorum) ( Aynı zamanda araç takip müşterimdir)
2 kilo süt ( Bu biraz fazla geliyor, ama malzemenin fazla olması, az olmasından her zaman iyidir.)
400 gram şeker ( Ben tatlısını fazla seviyorum, dilerseniz siz azar, azar ekleyerek, kendi ağız tadınız kadar şeker koyabilirsiniz.)
Bir kaç damla vanilya ekstresi ( Dr. Oetker) ( Sıvı bulamazsanız, toz vanilyanın 1/2 paketini kullanabilirsiniz)
Bir avuç ya da dilediğiniz kadar ceviz. ( İç için)
Her dilime bir adet gelecek şekilde yarım ceviz.

Sütü ve şekeri bir kaba alıp kaynatın, kaynadıktan sonra altını kısın, ama ocaktan almayın. Mümkünse saplı bir tencere kullanın ki, rahatça dökebilesiniz. Güllacın paketini, bir taraftan boydan boya kesin. Güllaçları içinden çıkarmayın, çok dağılır. Paketin içinde, her yuvarlağı dörde bölün. Kırıntıları da aralara serpersiniz sakın atmayın. Çünkü güllaç, sütü alınca zaten yapışır ve homojen bir yapısı olur.
Büyük kare bir borcamı, eşit kalınlıkta güllaçla kaplayın ( ek kat) Üstüne hazırladığınız sütü dökün. Yumuşayınca aynı işlemi tekrar edin.Yarıya gelince araya kırdığınız cevizleri serpin. Güllaçları serip, süt dökme işlemine devam edin. Güllaçlar bitince tahta kaşığın altıyla hafifçe bastırarak, her tarafın ıslandığından iyice emin olun. Sütü her kata biraz bol dökebilirsiniz. Nasıl olsa güllaç iyice içine alacaktır. Ne şekilde dilimleyecekseniz bıçakla, hafifçe çizin, her dilime bir ceviz gelecek şekilde süsleyin. Oda sıcaklığında normal ısıya ulaşınca, buzdolabına kaldırın. Soğuyunca servis yapın.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı