22 Ağustos 2011 Pazartesi

BOL KALORİLİ NEFİS BİR TURTA CAPRİ


Bu tarifte ölçü kullanacağım. Bunun pek hoşunuza gitmediğini biliyorum ama gerekli.

500 gr badem unu ( Kabuksuz kavrulmamış badem alın, blendırda kendiniz hazırlayın.)
250 gram tereyağı
100 gram kakao
200 gram toz şeker
100 gram bitter çikolata
6 adet yumurta


İlk işi olarak, şeker ve yumurtaları mikserde iyice çırpın. İçine badem unu, yumuşattığınız tereyağı, kakao ve benmari olarak erittiğiniz çikolatayı ekleyin.
Bir süre çırptıktan sonra, yağladığınız, mümkünse kelepçeli kek kalıbına dökün ki çıkarması kolay olsun.
Önceden ısıtılmış, 175 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin.

Turta piştikten sonra üstüne kakao serperek servis yapın.
Çok ağır olur demezseniz, ganaj ile kaplayabilirsiniz. ( Daha önce tarifini vermiştim)
Dilerseniz, bu tarife biraz rom ya da bailey's ekleyebilirsiniz, gayet güzel olur.
Ayrıca servis yaparken yanına pudra şekeri ile çırptığınız krema koyabilirsiniz.
Ya da dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Diyet yapanlar yemesin, gayet kalorili bir turta ama harika...



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı