5 Temmuz 2011 Salı

GUMBO ( GÜNEY AMERİKADAN )


Sızma Yağ
Tereyağı
1/2 kilo Karidesin kabukları
4 adet orta Havuç
1 Kereviz Sapı
1-2 Soğan
1 bütün sarımsak
1-2 Defne Yaprağı
Beyaz Şarap
1/2 kilo Yengeç
4 adet Dil Balığı (
1/2 kilo Bamya
6 bardak hafif haşlanmış Pirinç
Acı Sos ( Dilediğiniz Kadar )

Karideslerin kabuklarını ayırın ve karidesleri yıkayıp, kurulayıp, tuz ve karabiberle baharatlayıp kenarda bekletip, kabuklarını hazırlayacağınız stokun içine atın.
Üstteki malzemeleri doğrayıp içine yağ koyduğunuz tencereye koyun. Hepsini gelişigüzel tencereye atın. İçine bütün bir sarımsağı sadece ikiye bölerek at. Defne yaprağı ekle (bir kaç tane ). Tuz, karabiber ekleyerek baharatlandır ve karıştır iyice sotele.
Bir ya da iki bardak beyaz şarap ekleyin.
Üstüne bolca su ekle.
Gerekli kıvama gelince ( hafif koyulaşıp tatlar karışınca ) suyunu süz malzemeleri ayır.
Süzdüğünüz suyu yeniden tencereye koyun.
Üstüne un ve tereyağı ekleyip karıştırın ve meyane elde edin. Meyaneye, tavuk suyunu azar, azar ekleyerek yemeğin meyaneli sosunu hazırlayın.
Hazırladığınız meyanenin içine, yengeç, bamya, karides, dil balıklarını dilediğiniz formda ekleyin, pirinci ve kereviz saplarını koyun. Acı sos ve çeşni ekleyip pişirmeye devam edin.
Tadına bakın, pişince tencereden alın. Tabağa aldıktan sonra üstüne, maydonoz ve yeşil soğan serperek servis yapın.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...





Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı