7 Haziran 2011 Salı

Yeşim Usulü Fesleğenli Çıtır Ekmek Yatağında Dana Güveç

Malzemeler ;
Dana Eti ( antrikotu kuşbaşı kestirerek kullanabilirsiniz )
Sızma ve Tereyağı
Un ( Eti kızartmak için az miktar yeterli )
Kırmızı Şarap ( Bir çay bardağı)
Sarımsak
Et Suyu
Taze Kekik
Karanfil
Defne Yaprağı
Portakal Kabuğu
Patates
Havuç
Mantar
Arpacık soğan
Maydanoz
Bezelye
Dilediğiniz Kadar Tuz ve Karabiber


Ekmekler İçin
Fesleğen
Sarımsak
Sızma Yağ
Tuz
Ekmek ( Dilediğiniz Çeşit)


Sızma yağ ve biraz tereyağını tencerede ( varsa döküm kullanın,ısıyı her tarafa yayar ) ısıtın. Küp, küp kestiğiniz ve daha önce biraz tuz ( mümkünse deniz tuzu) ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz etlerinizi una bulayın, tencereye atın ve yağda her tarafını kavurun.
Etleri iyice pişince, tencereden alın.
Et ve yağ karışımı tencerede kalsın.
Bunun içine, kırmızı şarabı ve bir kaç tane bütün sarımsağı ekleyip, kavurun.
Biraz alkolü gittikten sonra, bir kilo ete, iki bardak kadar et suyu ilave edin. Üstüne taze kekikleri sap halinde iple sararak ekleyin.
Bir kaç defne yaprağı ve bir iki karanfili de bu aşamada tencereye koymalısınız. ( Aman karanfile dikkat, güzel bir lezzet verir ama tadı çok keskin olduğu için az kullanın.)
Portakal kabuğunu, beyaz kısımlarını almayacak şekilde, şerit halinde kesip tencerenin içine atın. Sakın rendelemeyin.
Bu aşamada, küp şeklinde doğradığınız patates, minik havuç, mantar ve arpacık soğanı ve maydanozu ekleyebilirsiniz.
Etlerinizi ekleyip kapağı kapatın.
Pişmeye yaklaştığı zaman bezelyeleride içine atın.
İçindeki su size yetersiz gelirse, et suyu ekleyebilirsiniz.
Kapağı kapatın ve pişmeye bırakın.


Sarımsaklı Fesleğenli Ekmek


Mümkünse, dilimli ekmek alın, büyük köy ekmekleri sunum açısından en ideali.
Ekmeklerin üstüne, fırçayla sızma yağ sürün, yarıdan kestiğiniz sarımsakları da her tarafına gelecek şekilde sürün.
Tuz ve fesleğenleri  üstüne koyduktan sonra fırına verin. Pişip pişmediğini kontrol edin, kızarınca fırından alın.
Dilerseniz tüm malzemeleri blendırlardan geçirip te kullanabilirsiniz.


Servis tabağını alın. Kızaran ekmeklerinizden büyüklüklerine göre dilediğiniz kadarını tabağa dizin.
Üstüne, içinden portakal kabuklarını çıkarttığınız etlerinizi ekleyin.
Et ve ekmeğin üstünü tenceredeki enfes lezzete ki sosla süsleyin.
En üste bir dal fesleğen koyup, eserinizi tamamlayabilirsiniz.


Afiyet Olsun.







Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı