14 Haziran 2011 Salı

TEREYAĞLI YEŞİM USÜLÜ FRANSIZ BİSKÜVİSİ VE AŞK SANDVİÇİ

Haftasonu yazamadığım için, bugün size iki tane muhteşem lezzetli tarif vermek istiyorum.
Romantik bir akşamda aşkınıza aşkı anlatmak için kullanabilir ya da misafirleriniz geldiğinde on dakikada hazırlayıp hava atabilirsiniz.
Nasıl mı ? Vereceğim bisküvi tarifini uzun süre dolapta, daha uzun süre kalsın isterseniz soğutucuda saklayabilirsiniz. Hazırlaması gayet basit, tadı harikulade.



TEREYAĞLI YEŞİM USULÜ FRANSIZ BİSKÜVİ


3 fincan çok amaçlı un
1 fincan pudra şekeri yada şeker ( Pudra şekeri koyarsanız ağızda dağılır )
1 paket kabartma tozu
Azıcık tuz
1 Limon kabuğu rendesi
100 gr tereyağı
200 gr krema  ( bir paket 200 gr )
Soyulmuş badem


Un, pudra şekeri ve kabartma tozunu blendıra koyup karıştırın. İçine, limon kabuğu rendesini bu aşamada ekleyin.
Fırın tepsisi üstüne parşömen kağıdı serip bademleri üstüne serin ve fırında kavurun.  Gözünüz üstünde olsun, kavrulması ile yanması arasında çok az zaman vardır çünkü. Kavurduğunuz bademleri karışıma ekleyin.
Üstüne krema ve oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ekleyip ve karıştırın.
Blendırdan çıkarıp elinizle biraz daha yoğurun, kıvamını beğenmezseniz çok az un ekleyebilirsiniz. Yumuşak / sert arası bir kıvama sahip olmalı. Tam kıvamına gelmesi için, dolapta biraz bekletmekte fayda var. Hamura kolay şekil verebilmek için, strech filmin üstüne yayıp, rulo şeklinde paketleyebilir, daha sonra dilim, dilim keserek fırına koyup pişirebilirsiniz. Dilerseniz, içine mevsim meyvelerinden koyabilirsiniz, çok yakışır. Ama bunu, hemen pişirecekseniz tercih edin.
Pişirmeden üstüne şeker veya badem serpebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...




AŞK SANDVİÇİ





Dilediğiniz türde ekmek ( ben her zaman cevizli tercih ederim)
Pastırma
Mayonez
Jalapeno biberi ( hazır konserve olarak alabilirsiniz)
Domates
Kekik
Limon suyu ( bir tatlı kaşığı kadar)
Marul
1 adet Sarımsak
Zeytinyağı


Dilediğiniz türde ekmekleri kızartın üstüne ortadan kestiğiniz sarımsağı sürün ve üstüne fırçayla biraz zeytinyağı sürün. Mayonez, jalapeno biberi, kekik, limon suyu,sarımsağın kalanını blendıra koyup karıştırın. Malzemeleri yapacağınız sandviç miktarına göre ayarlayın. Jalapeno biberini koyarken dikkatli olun, oldukça acıdır. Ama çok az koyarsanız lezzet verir.
Ekmeklerin üzerine hazırladığınız karışımı sürün.
Üstüne yıkayıp kuruttuğunuz marul yapraklarını düzgünce koyun.
Üstne domates dilimlerinizi ekleyin.
En üste iki dilim hafifçe tavada kızarttığınız pastırma dilimlerini ekleyin.
Ve diğer ekmek dilimi ile üstünü kapatın.
Yaz akşamlarında çok lezzetli bir atıştırmalık ya da yemek olarak değerlendirebilirsiniz.
Eğer atıştırmalık olarak kullanacaksanız ikiye bölerek servis yapın.





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı