13 Haziran 2011 Pazartesi

Kırmızı Şaraplı Enfes Strogonof

Hafta sonu ne yazık ki bloğuma hiç bir şey yazamadım. Yoğun iş ve seyahat trafiğim yüzünden. Eh İstanbul'a gitmişken, biraz da keyif yaptım tabi. Ama artık hazırlıklıyım, bir gün önceden yazılarımı planlıyorum. Bir daha böyle bir düzensizlik olmayacak. Bu gecikme için beni takip eden herkesten özür dilerim.






Strogonof aslında etin kesim biçiminin adı. İnce parmak şeklinde, şerit halinde kesilmiş et anlamına geliyor.


Şarap etlerde kullanmayı sevdiğim bir sos diyebilirim. Ve asla kötü şarap kullanmıyorum. Kötü malzeme, kötü lezzet demek.


Bu tarif yine gayet basit.
Bir kilo strogonof ( Kasabınız dana etini bu şekilde kesip hazır olarak verir.)
1 ve ya 2 soğan ( soğan sevginize göre tercih sizin)
Mümkünse terriyaki sosu ( Yoksa, şarap sirkesi ve soya sosu karıştırarak yakın bir lezzet elde edebilirsiniz.)
Ama terriyaki sosunu her zaman bulundurmanızı öneririm. Ete çok yakışır.
Her renk biber ( Kırmızı, sarı, yeşil ) Dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
Sarımsak yada sarımsak tozu.
Mantar Dilediğiniz kadar
2 domates
1-2 sap Taze soğan
Bir avuç Soya filizi


Tereyağı ya da Sıvı yağ, ( İyi kalite sızma tercih sebebidir. Ya da üzüm çekirdeği yağı kullanabilirsiniz. Doymamış yağ oranı fazladır. Kolestrol ve kilo problemi olanlara tavsiye ederim.)
Etlerinizi bir kenarda mümkünse deniz tuzu ve karabiberle marine edip bekletin.


Geniş saplı bir tavaya, tereyağı istemezseniz diğer yağlardan, gerekli miktarda koyun.
Üstüne, katır tırnağı doğradığınız soğanı atın ve kavurun.
Bu aşamada, bir çay bardağı kırmızı şarap ve bir o kadar terriyaki sosu içine ekleyin.
Alkol biraz uçunca şerit kesilmiş biberlerinizi ekleyin.
Biberleriniz kavrulunca üstüne etinizi ekleyin ve kavurun.
Dilediğiniz biçimde doğradığınız mantarları ekleyin.
Bu sırada, kekik , fesleğen, sarımsak gibi baharatları mümkünse taze, yok ise toz halinde ekleyin ve karıştırın.
Etler kavrulunca üstüne küp doğranmış iki domates ekleyin.
Taze soğanların yeşil kısmını küçük, küçük kesip içine atın.
Pişmesine yakın soya filizlerini ekleyin.


Afiyet Olsun...











Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı