9 Haziran 2011 Perşembe

EKSTRA ÇİKOLATALI KAVRULMUŞ BADEMLİ / CEVİZLİ SUFLE KEK

Çikolata o la la,


Asla vazgeçemeyeceğim tatlardan birisi bayılırım, hele hershey's kisses bademli olursa. Minicik lezzet topları, eridikçe içinden çıkan lezzetli bademler, mutluluk verici küçük mucizeler olarak görmüşümdür hep çikolataları.
Çocukken babam, ülkerin şan fıstıklı kare çikolatalarından kutuyla alır, annemde hepsini yemeyeyim diye inanılmaz yerlere sakladı. Sonuç mu? Bendeniz her seferinde onları bulur ve yerdim : ))
Bugün size hepinizin bildiği, benim de kendimce uyarladığım ve çok sevdiğim bir kek tarifi vereceğim. Bence süper dilerim ki siz de seversiniz.
Bu tarif için
2 yumurtanın tamamı ve iki yumurtanın sarısını belndırda,
1 su bardağı ( normal boyda ) şekerle çırparak işe başlıyoruz.
İki üç dakika çırpmanız yeterli, cıvık olmayacak hafif krep hamuru kıvamına gelince çırpmayı bırakabilirsiniz.
Bir tarafta da, benmari usulü ( Kaynayan tencerenin üstüne başka bir kap koyup buharla eritmek) 150 gr civarında bitter çikolatayı, bir o kadar tereyağı ile birlikte eritin.
Diğer bir tarafta, tavaya attığınız soyulmuş bademleri kavurun. Dilerseniz, fırında da kavurabilirsiniz. Ama unutmayın, kavurmadan atarsanız, kekin ıslaklığı ve sıcağın etkisiyle bademler sakız gibi olacaktır. Mutlaka kavurun. Eğer ceviz kullanacaksanız, kavurmanız gerekmiyor. Dilerseniz, ikisini birden kullanabilirsiniz, seçim  size kalmış.


Belndırdaki karışımın içine, eriyen çikolata ve tereyağı karışımını atıp bir süre daha karıştırın.
Üstüne badem ve cevizlerinizi ekleyin. Dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz yoğunluğu sizin damak tadınıza kalmış.
Dilerseniz, yarım çay fincanı kadar Baileys ekleyebilirsiniz, hafif bir likör tadı verir. ( İsteğinize kalmış)
Son olarak, şekeri eklediğiniz bardakla bir ölçü un ekleyip biraz daha karıştırın.
Harika kekimiz hazır.
Kek kalıbını ne şekilde kullanacaksanız kullanın, içine erimiş tereyağı ile yağlamayı ve kakao tozu serpmeyi unutmayın. Kakao tozunu rahatça serpmek için tuzluk tarzı bir şeyin içine koyabilirsiniz.
Bu kek sufle ile kek arası bir tarif olduğu için, dilerseniz 15 dakika kadar 180 -200 derecede porsiyon olarak pişirip tek, tek servis yapabilirsiniz.
Ya da kek kalıbına döküp, 20 dakika 200 derecede pişirip soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarabilir ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Servis yaparken, tadını iyice yoğunlaştırmak isterseniz üstüne Hershey's çikolata sosu dökün süper oluyor.
Üstüne dilerseniz pudra serpin.


Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı