15 Haziran 2011 Çarşamba

MASCARPONE VE FESLEĞENLİ TAGLİATELLE


Efsaneye göre Tagliatelle, aynı zamanda şair de olan usta bir aşçı tarafından Alfonso d'Este ile evliliğine atfen Lucrezia Borgia'nın saçlarından esinlenerek isimlendirilmiştir: Hiçbir makarna çeşidinin daha romantik bir hikayesi bulunmamaktadır.

Tagliatelle özellikle tercih ettiğim bir makarna türü ve açıkçası Barillayı öneriyorum. Çok lezzetli. Ayrıca bu makarnaya sos inanılmaz yakışıyor.
Makarnayı bol tuzla bildiğiniz gibi haşlayın, içine zeytinyağı koymayın, çünkü sos üstünden kayar.
Başka bir tencereye, tereyağı ya da dilerseniz üzüm çekirdeği yağı ( diyet yapan ve kolesterolüne dikkat edenlere öneririm) koyup ısıtın. Üstüne, üç çorba kaşığı mascarpone peyniri koyun ve eritin. Eriyince, üstüne taze fesleğen yapraklarınızı ekleyin. Biraz sarımsak tozu ve karışık baharat ekledikten sonra üstüne haşladığınız makarnalarınızı koyabilirsiniz.
Eğer deniz ürünleri seviyorsanız ki ben çok severim, makarnayı koymadan önce haşladığınız kalamar, ahtapot ve karidesleri sosun içine atıp daha sonra makarnayı ekleyebilirsiniz. İnanılmaz lezzetli tadına doyulmaz bir lezzet mutlaka deneyin. Çok basit ve güzel.
Bir de servis önerim var. Makarnayı kaşık ve çatalla yuvarlak haline getirip tabağa koyun. Ortasındaki havuz kısmına yaprak fesleğen ekleyin. Yada dilerseniz sostan biraz ayırıp üstüne koyabilirsiniz. Her tür etin yanına çok iyi eşlik eden bir lezzet.
Ne şekilde yerseniz yiyin, üstüne pamesan serpmeyi sakın unutmayın. Bu önerim her çeşit makarna için geçerlidir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı