2 Haziran 2011 Perşembe

Mercimekli Ispanak Yatağında Lezzetli Kokusuz Balık

Tarif verirken ölçü vermeyi pek sevmiyorum. Ortalama değerler daha anlamlı geliyor . Herkesin ağız tadı, el ayarı farklıdır. Ve bana göre her tarif sizin elinize geçip yapıldığında artık yeni ve size aittir. Çeşnilendirmek, keyfinize göre yeni şeyler yaratmak sizin elinizde, korkmayın deneyin.
Balık kokusunu evde istemeyenler için ki bende onlardanım, bu tarif ideal sıfır koku süper lezzet.


Uzun bir folyo kağıt alın, ( Balığın altına ve üstüne gelecek ve her iki tarafta da iki kat olacak şekilde hesaplayın ). Büyük bir balık tercih edin, mümkünse deniz balığı olsun. Balığın cinsi sizin tercihiniz.
Benim önerim levrek. Ancak haziran ayı balık konusunda verimsiz bir ay, yumurtlama mevsimi bu nedenle deniz balığı bulmanız biraz zor. Ama diğer aylarda sorun yaşamazsınız.
Folyonun üstüne yeşilliklerden bir yatak yapın. Gelişigüzel yapmanız yeterli. Roka, fesleğen, limon dilimleri kullanın.
Balığınızı, balıkçıya temizletin. Üstünü, kulaçlarından aşağı doğru ikişer parmak arayla bıçakla yarım ay şeklinde kesin. Kesiklerin ağzı kuyruğuna doğru olsun.
Balığı hazırladığınız yatağın üstüne yatırın.
Ortasını dilimlenmiş soğan, kereviz sapı, rezene sapı , fesleğen, limon dilimleri ve minik parça tereyağı ile doldurun.
Üstüne zeytinyağı ve limon suyu sürün tuz ekleyin ve yeşillikleri üstüne de yerleştirin.
Folyoyu ortadan katlayıp üstüne kapatın . Yanlarını kıvırarak hava almayacak hale getirin.
180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Balık Yatağının Hazırlanması
Yeşil Mercimeği haşlayın ( Bir su bardağı civarında mercimek 4 tabak için yeterli ).
Tavaya zeytinyağı ( mutlaka iyi kalite olmasına dikkat edin) koyun.
Keyfinize göre doğradığınız soğanı içine ekleyin. ( Bazılarımız soğanın ağzımıza gelmesini ister, onlar katır tırnağı doğrayabilir, soğandan çok haz etmeyenler blendırdan geçirebilirler.)
Ispanakları taze olarak ekleyin. Daha önceden haşlamayın zaten hemen pişerler. ( Dilerseniz pazı kullanın inanılmaz bir aroması vardır)
Fesleğen, nane ve maydanozları içine ekleyin.
Ardından mercimekleri ekleyin.
Üstüne cherry ya da normal domatesleri ekleyin. Normal domatesleri küp, küp diğerlerini ise yarıdan keserek hatta hiç kesmeden ekleyebilirsiniz.
Bir limonun suyu, karabiber ve tuzu ekleyin.
Ve servis...
Büyük beyaz bir tabağın tam ortasına, hazırladığınız ıspanaklı karışımı koyun.
Balıktan parçalar alarak bu karışımın tam üstüne gelecek şekilde dilediğiniz kadar parçayı yerleştirin.
Üstünü dilediğiniz bir yeşillikle süsleyin. ( Önerim taze soğan doğranmış, ya da yaprak fesleğen )
Tabağın kenarlarına ince bir çizgi halinde balığın folyodaki sosundan koyarak süsleyin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı