1 Haziran 2011 Çarşamba

BABAMIN PEYNİR ÇILGINLIĞI



Babamdan muhteşem bir sürü şey öğrendim, bunlardan biride peynir zevkimdir. Doğduğum günden beri masanın kralı, kraliçesi hep peynir olmuştur. Kendi başına yenilebilen, tatlıya, tuzluya, soslara, salatalara tüm yemeklere cinsine göre konulabilen dokunduğu yere mutluluk veren bir lezzettir peynir.
Dolabımda hiç bir şey olmasa da en az 5-6 çeşit peynir mutlaka vardır. Bunların içinde mutlaka hellim, dil, beyaz peynir, eski ve yeni kaşar, parmesan, mascarpone, gouda,massdam, ricotta, mozarella  gibi İtalyan , Hollanda ve Fransız peynirleri vardır. Ve bu peynirlerin envayi çeşitleri tabii ki kimyonlusu, sarımsaklısı cevizlisi daha neler,  neler.
Ve denemekten de asla vazgeçmem her gördüğüm yeni peyniri mutlaka denerim.
Bu kadar peynirle neler mi yaparım;
Makarnalar
Fırında makarnanın yeşim hali;
1 paket fırında makarna
Dilediğiniz kadar tereyağı ( lütfen sıvı yağ kullanarak bu lezzete haksızlık yapmayın, ya da inatla sıvı yağ kullanacaksanız az ve kaliteli bir sızma tercih edin)
Mascarpone
Mozarella
Eski Kaşar
Krema
Süt
Parmesan ( olmazsa olmaz)
Makarnayı tencereye atın ve sadece tuz koyarak kaynatın, zeytinyağı sosu kaydırır.


Başka bir tencerede tereyağı, krema ve diğer peynirleri yoğunluğunu istediğiniz gibi ayarlayarak muhallebi kıvamına getirin. Tenceredeki makarnayla peynirli yoğun sosunuzu karıştırın ve borcama dökün. Üstünü kapatacak şekilde mümkünse eski kaşar yoksa taze kaşar ve parmesan rendeleyip fırına koyun. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı