31 Mayıs 2011 Salı

Anasonlu jumbo karides

İstediğiniz zaman jumbo karides bulamayabilirsiniz o zaman paket karideste olur
Malzemeler
Tereyağı
Rakı,  ( mümkünse yeni rakı aromalı rakı tadını bozuyor.)
Baharat ( Ben sarımsak ve fesleğeni seviyorum tercih size kalmış hiçbir şey koymayabilirsiniz )
Dileğinize göre mantar
Kırmızı ve karabiber

Karidesleri sıcak suda çok az haşlayın beyazlasın yeter, tereyağını tavada hafifçe kızartın yanmamasına dikkat edin. Karidesleri ekleyin. Daha sonra üstünü kaplayacak kadar rakı koyun. Rakının alkolü gidip sadece anasonu kalacak. Bu sıvı sos kıvamını almaya başlayınca tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Dilerseniz rakı ile beraber mantarda ilave edebilirsiniz çok yakışıyor.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı