3 Haziran 2011 Cuma

ANTİN KUNTİN

BRUSCHETTA


Abilerim, oğlum ve aşkım bazı tariflerimi bu isimle anıyorlar. ANTİN KUNTİN. Her ne kadar devamlı dalga geçseler de, daha sofraya koyduğum herhangi bir yemeğin arttığını hiç görmedim. Devamlı araştırdığım ve yeni şeyler denediğim için menülerim hep çeşitlidir. Ve bundan zevk alırım. Ama sevgili erkeklerim, afiyetle yeseler de geleneksel olanın dışına çıkan tat ve sunumlarımla eğlenmeyi çok seviyorlar. Olsun .
Sevdiğim insanların tercih ettiği yiyeceklerden envayı çeşit farklı tat yaratmak, en büyük hobim. Üstelik bunu oldukça yoğun iş hayatımın arasına sıkıştırıyorum. Ancak kesinlikle tavsiye ederim, harika bir terapi yöntemi. Gece yarısı cup cake çeşitleri yaratan kaç kişi var çevrenizde bilmiyorum ama ne sinir kalıyor ne stres. Başkalarıyla uğraşmak yerine yemek yapmak, kitap okumak ve spor yapmak en doğru şey gibi geliyor bana. Bu sizi devamlı huzurlu ve durmadan saldıran anlaşılmaz insanlara rağmen huzurlu kılan bir yöntem.
Gelelim bugün ki tarifime. Bu tarif bizimkilerin deyimiyle ANTİN KUNTİN olacak. Umarım seversiniz.
Ha bu arada unutmadan, bu sayfada denenmemiş, oradan buradan kopyalanmış herhangi bir tarifle asla karşılaşmayacaksınız.  Hepsi denenmiş ve lezzeti farklı gruplarca onaylanmış tariflerdir. Huzurla yapabilirsiniz.


BRUSCHETTA ( İtalya'nın giriş tadı diyebilirim, çok seviyorum şiddetle tavsiye ederim. Akşam yemeklerine tadımlık, sabah kahvaltılarına doyumluk olarak servis yapabilirsiniz.)


Bruschetta yapabilmeniz için en önemli malzeme baharatı. Eğer italya ya gitme şansınız var ise, pazarlar da satılıyor. Ve eğer giderseniz mutlaka pazarlarına uğrayın. Aslında rehberin peşine takılıp anlamsız alışveriş yerleri gezeceğinize, orada yaşıyormuş gibi adım, adım gezmek çok daha keyifli. Ama şu an en iyi çözümü aşağıda sunuyorum. Karışık baharat sizin damak tadınıza göre çeşnilendirilebilir. İstediğiniz gibi oranları arttırıp azaltın.


Bruschetta baharatı ; ( Oranları tamamen kendi ağız tadınıza göre ayarlayın)
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kekik
Nane
Kimyon ( çok koymayın çok baskın bir tadı var çünkü)
Fesleğen ( Kuru )
Sarımsak tozu
Azıcık tarçın ( Bunu da çooook az koyun, oldukça baskın bir tadı var)
Varsa biraz safran ( Çok pahalı bir baharat ama minicik koymanız yeterli )
Curry

Domateslerin kabuğunu soyup küp küp kesin hazır olsun
Mozerella alın, her yerde satılıyor bahçıvan ve pınar da çıkardı. Ola ki bulamazsanız parmesan ya da sevdiğiniz farklı peynirleri kullanabilirsiniz ,ama mozerella bu işin şahı
Mozerellaları dilim dilim kesin, o da kenarda hazır dursun.
Fesleğen ya da roka yapraklarını yıkayın ve mutlaka kurutun, o da hazır bir kenarda dursun malzemeleriniz hazır.

Şimdi yapmaya başlayalım…

Dilediğiniz ekmeği seçin benim favorim cevizli ya da zeytinli dilimlenmiş ekmek ama her tür ekmek uygundur. Evde ne varsa.
Tavayı ocağa koyun, üstüne iyi kalite sızma zeytinyağı dökün biraz ısınınca ( yakmayın) baharatı atın her ekmeğin üstüne gelecek şekilde tavanın altı baharatla kaplı olsun.
Ekmekleri sıcak tavaya koyun, kızarıp yağı ve baharatı üstüne alınca alıp dilerseniz yeşilliklerle kapladığınız ya da düz bir tabağa koyun. ( Servisteki sanat size kalmış, ama unutmayın sunum çok önemli)
Ekmeklerin üstüne; 

Önce mozerella
Sonra fesleğen ya da roka yapraklarını
Sonra domatesleri koyun.
Hepsinin üstüne zeytinyağı ve balsamik sirke gezdirin.

Bu arada size bir tüyo vermek istiyorum. Krema balsamik, balsamik sirkeden çok daha keyifli bir tada sahiptir. Ve bizim ağız tadımıza çok daha yakın. Nasıl mı yapacağız. Çok basit.
Tencereye dilediğiniz kadar balsamik sirkeyi dökün 1/2 litre mesela. İçine bir adet sap tarçın ekleyin. Kaynatın. Ancak çok macun kıvamına gelmemeli, çünkü tencereden indikten sonra koyulaşmaya devam edecektir. Bu nedenle biraz koyulaşınca ocaktan alın. Tarçını içinden çıkarın. Bir saat sonra doğru kıvama gelecektir. Bitirene kadar saklayabilirsiniz. bozulmaz. Ayrıca dilediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz. Kekik, fesleğen gibi taze otlarla yada sarımsak, acı biber gibi yoğun baharatlarla kaynatarak farklı tadlar elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu tarifi farklı malzemelerle de yapabilirsiniz. Kızartma kısmı aynı kalmak şartıyla dilerseniz üstüne tereyağında kızarttığınız karides, ahtapot gibi deniz ürünlerini koyabilirsiniz domates ve yeşillikler sabit balsamik ve zeytinyağıda öyle süslemesi size kalmış.



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı