20 Haziran 2011 Pazartesi

MAYONEZ SOSLU, BEYAZ ŞARAPLI MİDYE

1 kilo midye  ( kabukları ile ) ( ucuz bir gıdadır ve çok lezzetlidir)
1 şişe beyaz şarap
Sızma zeytinyağı
1-2 soğan keyfinize göre


Tencerenize sızma yağı koyup, soğanları kavurun. Temizleyip yıkadığınız midyeleri içine atın ve üstüne 1 şişe beyaz şarabı dökün. Midyeleriniz 5 dakika sonra hazır. Ağızları açık olmayanlar var ise, pişirme süresini biraz uzatın.

SOS İÇİN

1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( acı seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz)
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 yumurta sarısı
2 diş sarımsak
Üzüm sirkesi


Yumurta sarılarını ve bir kaç diş sarımsağı blendıra koyup karıştırın. Közlediğiniz biberin kabuklarını soyun, doğrayıp blendıra ekleyin. Tuz, acı biber salçası ve üzüm sirkesini bu aşamada koyun. Üstüne biraz mısır özü yağı ekleyip karıştırın.  ( sızma yağı sadece burada kullanmayın ). Yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.

Midyeleri servis tabağına alın. Üstüne hazırladığınız mayonez sosu dökün.








Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı