21 Haziran 2011 Salı

BİRALI KIZARMIŞ TAVUK

Yemek yaparken, alkollü ürünleri çok kullanıyorum. Sizde korkmadan kullanın, pişerken alkol zaten uçacak, yerine harika bir tat kalacak. Eti lezzetlendirmenin, en iyi yollarından biri kesinlikle bu.



Vereceğim malzemeleri iki şekilde kullanabilirsiniz ;

1. Malzemeleri blendırda karıştırıp, bir şırınga yardımıyla tavuğun eklem yerlerine zerk edin. Ve elinizle derisini açıp içine iyice sürün ,( ben tüm bunları yaparken ameliyat eldiveni kullanıyorum. Tavsiye ederim.)
sosun  kalanını üstüne dökün. Fırına vermeden önce, üstüne biraz tavuk suyu ekleyin. Pişirme esnasında ara sıra kontrol edip, suyu azalmışsa ekleme yapın. kaşıkla tavuk suyu ile karışan sosun kenarlardan alarak tavuğun üstüne döküp pişirmeye devam edin.
2. Tavuğu parça olarak ( ki pirzolası bu tarif için en ideal olanı ) alın ve fırın torbasının içine koyduğunuz sos ile iyice karıştırın. Birkaç saat dolapta bekletin ve fırına atın.

3 diş sarımsak
1 şişe bira
1-2 kaşık elma sirkesi ( tatların birbirine geçmesini sağlayacak)
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı Wochetershire sosu
1-2 karanfil
Biraz yenibahar
Bir fiske tarçın
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 limonun kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Dilediğiniz kadar tuz ve dilerseniz karabiber

Hepsini blendıra atıp karıştırın . Ve yukarıda tarif ettiğim iki şekilden birini tercih ederek pişirin.
Eğer bütün tavuk pişirecekseniz, biraz daha uzun zaman kalacak şekilde, 200 derecelik fırında pişirin.Bütün tavuğun nar gibi, iyice kızarmasını bekleyin. Eğer fırın torbasındaki etlerin sulu kalmasını istiyorsanız, pişene kadar ağzını açmayın. Biraz kızarmış istiyorsanız piştikten sonra torbayı kesip fırının üst rafında kızarmasını sağlayabilirsiniz.

PÜF NOKTASI: Bir iple tavuğun bacaklarını çapraz yaparak bağlayın, aynı ipi kullanarak, kanatlarını da bağlayın, o zaman tavuğunuz pişerken açılmaz ve çok daha şık bir görünümü olur.
Ayrıca, bütün tavuğu en az 10 dakika bekletmeden kesmeyin ve servis yapmayın, eğer fırından çıkar çıkmaz servis yaparsanız, bütün lezzeti akar gider.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı