22 Haziran 2011 Çarşamba

Lezzetli pançetta spagetti ve muhteşem golf köfte ve dolgulu midye



Tüm tarifi okuyup yapmaya başlayın, aslında gayet kolay,  Lütfen denemekten ve hata yapmaktan korkmayın, ancak böyle öğrenebilirsiniz.






Bir parça zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
1 soğan


Zeytinyağını tavaya koyun, içine soğan ve sarımsağı ekleyin.


Köfte,
% 80 dana kıyma
%20 kuzu kıyma  ( kasabınızdan alın, kıymayı antrikottan çektirin.)
1 avuç Maydanoz
1 çay bardağı Parmesan


Maydanozu çok ince doğrayın, içine parmesanı ve tuzu ekleyin, kavurduğunuz soğan ve sarımsağı kaba koyup, biraz su ilave edin. Elinizde cıvık bir karışım olmalı. Bu bildiğiniz köfteden farklı olacak, golf topu boyutunda parçalar alın ve kızartın. Köfteleriniz hazır.


Pançetta Sosu...


1 soğan
100 gram kalın kesilmiş jambon ya da pastırma
4 domates


Soğanı kavurun , üstüne kalın küp kesilmiş jambonları koyun, püre haline getirdiğiniz domatesleri ekleyin, en son yeterince  tuzla tatlandırın. Kızarttığın köfteleri sosun içine atın. Bir süre pişirin ve sosun içinden alın. Sıcak tutmak için, altında mum olan porselen kapları kullanın.. Ya da sıcak ve kapağı açık fırına koyun.


Spagetti pişirmek için suyu kaynatın, içine bol tuz koyun. Su kaynayınca bir paket spagetti atın.
Spagettileri pişince, jambonlu sosa atın ve karıştırın. Üstüne parmesan ve sızma zeytinyağı ekleyin...


Servis tabağının tam ortasına yuvarlak şekilde spagetti koyun, üstüne köfteleri ekleyin. Tabağın çevresini sosla süsleyin. Ve kenarına elinizdeki yeşillikten bir parça koyun.


Yanına yuvarlak derin kaselerde servis etmek için alttaki tarifi hazırlayın.


Ek Lezzet Midyeler...






1/2 kilo midye ( kabuklu)
1-2 diş sarımsak keyfinize kalmış
Maydanoz sevmiyorsanız roka ya da fesleğen
Pul kırmızı biber ( isteğe bağlı)
Bir miktar zeytinyağı
1-2 bardak tavuk suyu
Bir avuç ekmek kırıntısı


Midyeleri sıcak fırında 250 derecede 8-10  dakika pişinin.Ağızlarını açın. Kabukların içine , Sarımsak, az pul biber ,ekmek kırıntısı, ince doğranmış maydanoz ve naneyi birlikte karıştırıp, üstüne zeytinyağı ve tavuksuyu ekleyin, bu karışımı midyenin içine koyun , üstüne biraz tuz ekleyin ve fırına koyup 200 derecede içi olana kadar pişirin. Piştiğini nasıl mı anlayacaksınız ? Tadına bakın...


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı