4 Haziran 2011 Cumartesi

Kereviz Çeşitlemeleri...

Kereviz, ülkemizde yeterince değer görmeyen bir sebze bana göre. Oysa Kökünden, sapına, yapraklarına kadar harika tad ve baharatlara sahip. Üstelik çok yararlı ve sağlıklı bir sebze.
Manavlar kereviz saplarını bir çok müşterinin istemediğini bu nedenle attıklarını söylüyorlar. Oysaki sap kısmından harika salata olurken, yaprakları yemekleri marine etmek için, tavuk ya da et stokuna lezzet katmak için birebir.
Önerim, kerevizleri saplarıyla almanız. Sap ve yaprak kısmını iyice yıkayıp kullanmak üzere soğutucunuzda saklamanız. Deneyin; lezzetiyle ve enfes aromasıyla yemeğe kattığı koku ve tada bayılacaksınız.


Neler mi yapabiliriz; İşte size bir kaç örnek...


Kereviz püresi


Kerevizleri soyun.
Rendeleyebilir ya da küp haline getirebilirsiniz.
Önceden içine kerevizin sapını da koyarak kaynattığınız suyun içine atın.
Patates gibi haşlayın.
Haşlandıktan sonra tencereye tereyağı koyun ve kerevizleri püre haline getirin.
Üstüne 4 kerevize bir paket olacak şekilde krema ve biraz süt ilave edin.
Dilerseniz hardal tanesi ekleyebilirsiniz.
Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlarla aromalandırın.
Taze fesleğen, reyhan ve nane çok yakışır ancak pişmesine yakın içine atmanızı öneririm.


Kereviz, Patates,Havuç,Karnabahar,Brokoli,Brükselli  Bomba Salatası


Tüm malzemeleri ağıza gelecek büyüklükte parçalayıp var ise buhar tenceresine, yoksa suya atarak tamamen yumuşatmadan hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Üstüne ayrı bir kapta hazırladığınız,
Limon, hardal, tuz, sızma zeytinyağı karışımını dökün. Önce hardalla limonu karıştırın böylece topaklanmasını önlemiş olursunuz.

Kerevizli Sarımsaklı Meze

Kerevizleri ve havuçları rendeleyin ( dilediğiniz kadar)
Tavaya koyduğunuz sıvı yağda (kaliteli bir sıvı yağ koymaya dikkat edin. Kalori açısından üzüm çekirdeği ya da kanola tercih edebilirsiniz) güzelce kavurun.
İçine, her kerevize iki adet gelecek şekilde sarımsak ekleyin. Kokusundan rahatsız oluyorsanız, sarımsak tozu koyabilirsiniz.
Hafifçe kırdığınız cevizleri üstüne ekleyin.
Tuz ve dilediğiniz baharatı ekledikten sonra ocaktan alın.
Sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp, dilediğiniz taze otlarla süslerek servis yapın.

Afiyet Olsun...





Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı