29 Haziran 2011 Çarşamba

BEYAZ ŞARAPLI BOL OTLU FIRINDA SARHOŞ BALIK

Size, yine hiç kokmayan bir balık tarifi vereceğim.
Emin olun, benden alacağınız balık tarifleri kesinlikle kokusuz olacak, çünkü kokulu balık yapılınca, evdeki perdeleri bile söküp yıkayacak kadar nefret ederim.
Tarifimiz çok kolay.


Limon
Rezene ( bulursanız )
Roka
Fesleğen
Reyhan
Maydanoz
Beyaz şarap
Sızma zeytinyağı
Tuz
Biber

Büyük bir balık alın, mevsimine göre farklı balıklar tercih edebilirsiniz,size kalmış.
Balığı alırken içini, yüzgeçlerini temizletin. Hemen yapacaksanız, balıkçınızdan rica edin, her iki tarafına verev kesiklerde açsın ki tadı içine geçsin ve iyi pisin.
Fırın tepsisinin üstüne, dışlarına taşacak genişlikte alüminyum folyo serin. ( Daha sonra tabak gibi kenarlarını kıvıracağımız için geniş koymanızda fayda var.)
Folyonun üstüne, önce limon dilimlerini daha sonra ince kestiğiniz sarımsağı, ve dilediğiniz tüm otları bolca koyun.
Üstüne temizleyip yıkadığınız, bol tuz ve sızma yağ ile iyice ovduğunuz, balığınızı yerleştirin. Balığın içine de limon, sarımsak ve dilediğiniz tüm otları sığdırabildiğiniz kadar koyun. Ot konusunda hayal gücünüz ne istiyorsa, sakınmadan koyabilirsiniz.
Sonra, folyoyu yanlarından katlayarak tabak haline getirin. İçine alabildiği kadar beyaz şarap koyun. Şunu unutmayın, yemek yapıyorum nasıl olsa pişecek diye kötü bir şarap kullanırsanız yemeğinizde kötü olacaktır.
Balığı 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
Servis yaparken balığın sosundan tabağa koymayı ve yapraklarla süslemeyi unutmayın.
Hazırlaması çok kolay, şık, besleyici ve lezzetli bir balık

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı