30 Haziran 2011 Perşembe

KARİDESLİ PATLICAN SARMA


Patlıcan
Karides
Mozerella
Mısır Unu
Süt
Marul
Zeytin ezmesi
Kızartmalık yağ
Fesleğen
Domates
Sarımsak

Malzemeleri yapacağınız miktar kadar arttırıp azaltabilirsiniz bu nedenle ölçü vermiyorum.

Patlıcanları ince, uzun kesin.
Tuzlu suya koyup, yağını çıkarın. Ve kurutun.
Bir miktar mozerella peynirini küp, küp doğrayın.
Karidesleri soyun ( hazırda alabilirsiniz). Karidesleri ve peynirleri, patlıcan dilimlerine sarın. Kürdanla sabitleyin.
Bir kaseye koyduğunuz sütün içinde bir süre bekletin.
Başka bir kaseye, mısır unu koyun.
Patlıcanları bu karışıma bulayıp, daha önce içine sarımsak ve biberiye yada fesleğen koyarak lezzetlendirdiğiniz yağın içinde kızartın.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt üstüne koyarak, fazla yağının süzülmesini sağlayın. Üstüne bir miktar tuz serpin.
Başka bir kapta, blendırdan geçirdiğiniz, domates, sarımsak, fesleğen karışımına biraz tereyağı ekleyip, krema kıvamına gelene kadar kaynatın.

Bu yemeği servis ederken hazırladığınız salatayı tabağın ortasına koyun. Önerim sadece marul doğrayıp sosunu limon, zeytinyağı, zeytin ezmesi ve tuzla karıştırarak dökmeniz.
Yanlarına patlıcan sarmaları dizin.
Patlıcanların üstüne domates sosunu yayın.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı