24 Haziran 2011 Cuma

BAHARAT MARİNELİ SÜT KUZU TANDIR

Aslına bakarsanız kuzu eti yemeği hiç sevmem. Kokusuna da dayanamam. Bende her zaman yaptığımı yani kendi ağız tadıma göre yemek pişirme yöntemini seçtim.
Sonucu size aşağıda anlatacağım, ama kuzu sevmeseniz de bu tarifi deneyin. Kokmuyor, çok kolay, çok lezzetli.


Kasabınızdan, bir bütün süt kuzusunun kolunu alın. Eğer, mini fırın kullanıyorsanız, kemikli kol kısmını fırınınıza sığacak şekilde kestirin.
Mümkünse, eti bir gece önceden marine edip, dolapta bekletin çok daha lezzetli olacaktır.
Eti sıma zeytinyağı ve deniz tuzu ve kekikle ovun, deniz tuzunuz yoksa normal tuz kullanın.. ( Bu işlemi ameliyat eldiveniyle yapın. Ben tüm yemeklerimde ameliyat eldiveni kullanıyorum hem hijyen, hemde ellerim kokmuyor. )
Eti, fırın torbasına soktuktan sonra, üstüne taze kekik, taze fesleğen bir kaç defne yaprağı , biberiye, minik küp tereyağı parçaları koyun. Limon tadı ve kokusundan hoşlanıyorsanız rendesini ve suyunu ekleyebilirsiniz. Bu işlemi her iki taraf için tekrarlayın. İkinci bir torbayı geçirerek eti tamamen kapatın. Eğer bekletecekseniz, torbaları delmeyin. Buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
Bu etin en önemli püf noktası yavaş pişmesi. 150 derece ile pişirmeye başlayın. 2 saat pişirdikten sonra,  ısıyı 180 dereceye çıkarın, eğer aceleniz varsa bu dereceleri arttırabilirsiniz. Et enfes baharatlı kokusuyla size piştiğini haber verecektir korkmayın. Çatalı batırdığınızda içine hemen giriyorsa etin işi bitmiştir.
Unutmayın hangi eti pişirirseniz, pişirin mutlaka on dakika bekleyip öyle servis yapın, yoksa tüm suyu tepsiye dökülür ve tadı akar gider.

Pirinç pilavı ile servis yapmanızı öneririm. Dilerseniz büyük bir servis tabağında ortaya koyup masada servis yapabilirsiniz. Ya da pilavın yanına, parça olarak koyup sunabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın ve mutlaka taze otlarla süsleyin.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı