11 Mayıs 2014 Pazar

KUŞKONMAZLI KİŞ


Malzemeler

700 gram Patates
1 demet taze Kuşkonmaz
1/2 yarım soğan
2 adet yumurta
1 paket Krem
100 gram lor peyniri
1 tatlı kaşığı limon rendesi
2 dal taze kekik yaprağı
1 çay kaşığı muskat
İyi kalite sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Yapılışı

Patatesleri fırçayla yıkayın, çatalla delip fırına koyun.  Kabuklarını soymadan, 180/200 derecede, en az bir saat fırında pişirin. Fırınınızın özelliklerine göre, bu zaman biraz değişebilir. ( Haşlarsanız, su patatesin tadını bozacağı için, fırını tercih edin. Üşenmeyin )Patatesler pişince iyice ezip, püre haline getirin. Kekik yapraklarının yarısını ince ince kıyın, rendelenmiş muskat, limon, karabiber ve tuzu patates ile iyice karıştırın. Küçük tart kalıplarını, yağ ile sıvayın. Hazırladığınız patates hamurunu tart kalıplarının yanlarından çıkacak şekilde iyice serin. Kenarlarını parmağınızla düzeltin ve kalıp içinde kalmasını sağlayın. Yaklaşık on dakika boyunca 200 derecelik fırında, tart hamurları, altın rengini alana kadar pişirin.
Kuşkonmazları tuzlu kaynar suda, yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayınca, buzlu suya alın ki, kuşkonmazların kaynaması dursun ve yumuşamaya devam etmesin. ( Bunu tüm sebze haşlama işlemlerinde yapmanızı öneririm )
Soğan, biraz zeytinyağı ile bir miktar kekiği  tavaya koyup soteleyin, üstüne küçük parçalar halinde kestiğiniz, kuşkonmazları ekleyip, rengi biraz değişene kadar sotelemeye devam edin.
Diğer bir kapta krema, yumurta ve peynirini iyice karıştırın. ( lor yerine, parmesan ya da kaşar peyniri kullanabilirsiniz, lor hafif, diğerleri biraz daha yağlı bir lezzet katacaktır, tercih sizin ) 
Hazırladığınız malzemeyi, pişirdiğiniz tartların üstünü dolduracak şekilde koyup, kızarana kadar yaklaşık, 15 dakika 180 derece fırında pişirin. dilerseniz, bir miktar sotelenmiş kuşkonmazı kenara ayırıp üstünü süsleyebilirsiniz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı