8 Mayıs 2014 Perşembe

ERGUVAN RENGİNDE MUHTEŞEM VE SAĞLIKLI DİP SOS

pancar sosu
Malzemeler

2 adet kırmızı pancar
1 adet pırasa
1 adet patates
2 su bardağı sebze suyu ya da et suyu (suya, kereviz, havuç, soğan koyup, 20 dakika pişirerek, sebze suyu hazırlayabilirsiniz )
125 gram yoğurt
Sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Pancarları, bir saat kadar , 200 derecelik fırında, alüminyum folyoya sararak, pişmesini sağlayın. Salamura kullanabilirsiniz, ancak taze her zaman iyidir.
Yumuşayan pancarları, küp, küp kesin.
Sebze suyunuz hazır ise ocağa koyup kaynama noktasına getirin ve altını kısın, içine küp halinde doğradığınız patatesleri ekleyin. Başka bir tavaya zeytinyağı koyup, ince kıyım doğradığınız pırasaları soteleyin. İçine küp, küp kestiğiniz pancarları ekleyin. Biraz daha soteleyip, süzdüğünüz patatesi ve azar, azar sebze suyunu ekleyin. Malzemeleri blendırdan geçirin. Kıvamı, püre gibi olmalıdır. İçine, karabiber, tuz, ekleyip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, yoğurt ekleyerek servis edin. Dilerseniz üstüne, sızma zeytinyağı ekleyebilirsiniz.Yanında çıtır ekmek, fırında kıtırlaştırılmış, baharatlı patates dilimleri ya da kızarmış ekmekle yiyebileceğiniz gibi, sıcakken, etlerin yanında püre olarak servis edebilirsiniz. Rengi sizi büyüleyecek.

AFİYET BAL ŞEKER OSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı