8 Mayıs 2014 Perşembe

ENGİNAR DOLGULU TRÜF ÇİKOLATA

enginarlı trüf
Enginarın saymakla bitmez yararlarını herkes biliyor. Tam bir karaciğer dostu olan enginar çocuklar tarafından pek sevilmez. Ama biz şimdi öyle bir tatlı yapacağız ki çocuklarımız buna asla hayır diyemeyecek ve enginarın faydalarından da yararlanmış olabilecekler. İşte enginar dolgulu trüf çikolatalarımızın tarifi. Beğeneceğinize eminim.
Enginar Dolgulu Trüf Çikolata
Malzeme Listesi:
  • 250 gr bitter çikolata
  • 150 gr sütlü çikolata
  • 100 gr krema
  • 3 adet konserve enginar
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • Yarım limon
  • 100 gr kakao
  • 35 gr tereyağı
  • 50 ml krem şanti
Hazırlanışı:
Su dolu bir tencerede enginarları limon ve pudra şekeri ile kaynatın. Süzüp el blenderi ile püre kıvamına getirin. Çırpılmış krem şantiyide ekledikten sonra iyice çırpın. Ocağa aldığınız sos tenceresine bitter ve sütlü çikolatayı parçalara bölerek benmari usulü eritin. İçine yumuşatılmış tereyağı ve krema ilave edip sürekli karıştırın. Krema kıvamına gelince ocaktan alıp bir kaba aktarın. Çikolata kremasını soğuduktan sonra buzdolabına alın ve aralıklarla karıştırın. Bir tepsiye yağlı pişirme kağıdı serin ve üzerine kakaoyu dökün. Çikolata kremasını buzdolabından alın. Kremadan parçalar alarak elinizle yuvarlaklar oluşturun. Çay kaşığıyla enginar püresinden alıp yuvarlakların içine yerleştirin ve kapatıp tekrar yuvarlayın. Daha sonra tepsideki kakaoya bulayın. İsterseniz hindistan cevizi ve renkli şekerlerle de süsleyebilirsiniz. Hepsini hazırladıktan sonra düz bir tepsiye yağlı pişirme kağıdı serip hazırlamış olduğunuz trüf çikolataları yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra alın ve tekrar kakaoya bulayıp çikolataya batırılmış enginar yapraklarınızla servis yapın. Hayal gücünüzü kullanıp ve farklı sunumlar yaratabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun…

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı