19 Şubat 2014 Çarşamba

Pırasalı Tavuk

Mutfak organizasyonu, komplike ve aynı zamanda basit bir iştir. Yeter ki sistemi kurun. Alışveriş yaptıktan sonra, malzemeleri hemen yıkayıp, kurulayıp, dolaba dilinlenmiş halde koyarsanız, herşey elinizin altında hazır olur. Ve zamandan kazanırsınız.  Akşam yemeğine misafiriniz varsa dahi, yarım saat önce evde olmanız, hazırlanmanız için  yeterli olur. 
İşte size bir örnek. 

Pırasalı Biberli Tavuk Sote

( Hazırlık süresi " 0 ", çünkü tüm malzemeler zaten dolapta hazır )
Dilediğiniz kadar kuşbaşı tavuk 
( etleri tartarak paketlerseniz ne kadar kullandığınızı bilirsiniz. Ben 150 gr. Lık paketler yapıyorum. Böylece,  her biri yaklaşık, 1 porsiyon oluyor. Kişi sayısına göre planlama yapıyorum. Bunun iki faydası var. Gereksiz kalori alımını engelliyorum. Yenilmeyecek malzemeyi boşuna dolaptan çıkarmıyorum . ) 
1 kişi için , 1/2 su bardağı ince kıyılmış pırasa
1 kişi için 1 avuç, kırmızı, yeşil, biber karışık
1 kişi için 1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
Domates rendesi 1 su bardağı kadar 
Tuz
Curry
Kimyon
Keklik
Karışık baharat
Acı sos ( isteğe bağlı )
Keten Tohumu ( isteğe bağlı ) 
Yağı tavaya koyun, pırasaları atıp soteleyin, içine biberleri ekleyin. Renkleri biraz solunca, baharatları dilediğiniz kadar katıp karıştırın. Diğer yanda, tavuğun üstüne, kekik, curry, bir miktar zeytinyağı döküp iyice karıştırıp sebzeler Sote olana kadar bekletin. 
Sebzeler hazır olunca, aroma vermesi için, dilerseniz şarap sirkesi dökün. Az miktarı yeterli . Sirke konusu gidene kadar, kısım ateşte sotelemeye devam edin. Tavukları ekleyin. Tavayı sapından tutarak, kaşık kullanmadan , altını üstüne getirerek pişirin. 
Tavuk pişince, dilerseniz acı sos ve keten tohumu ekleyin. Tamamen sizin damak tadınıza kalmış. 
Bu tarifi, her tür et çeşidi ile uygulayabilir , dilerseniz içine , mantar, bezelye gibi farklı tatlar katabilirsiniz. 
Tarif bizden...
Gerisi sizin hayal dünyanıza kalmış.

Afiyet Bal Şeker Olsun...



Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı