28 Mayıs 2013 Salı

Kremalı Kolay Patates

Genellikle, bu tip yemekleri büyük borcamda yapmaya alışığız.
Benim önerim, tek kişilik porsiyonlar hazırlamanız. Ve derin dondurucuya koymanız. Böylece, dilediğiniz zaman, özellikle garnitür tarzı yemeklerle, zahmetsizce sofranızı renklendirebilirsiniz.
Eğer benim gibi, yoğun çalışan insanlardansanız, organize olmanın önemini bilirsiniz. Üstelik bu yoğunluğa rağmen, ev halkı bir tek sizin yemeğinizi yiyiyorsa organizasyon, Hayati değer taşır.
Önerim çok basit . Alışveriş yapın, sebzelerinizi yıkayın, porsiyonlar halinde derin dondurucuya koyun. Soğan, domates, havuç, kabak ne varsa. Böylece aldığınız hiç bir şeyde bayatlamaz. Atılmaz.
Gelelim kolay yemeğimize.

3 paket krema
2 büyük taze patates ( mümkünse taze)
Dilediğiniz tüm baharatlar (Kolaya kaçmak için karışık sebze baharatı kullanabilirsiniz)
Eğer dondurucuda bekletmeyecekseniz 2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Tüm kremaları bir kaba dökün, içine dilediğiniz kadar baharat ve tuz ekleyin.
Patatesleri ince yuvarlaklar halinde kesin. Bunun için rende ya da moulinex fresh Express kullanabilirsiniz ( almadıysanız tavsiye ederim)
Kestiğiniz patatesleri, kremanın içine atıp iyice karıştırın . Küçük sufle kaplarına eşit şekilde ayırın. Kremanın patatesleri kaplamasını sağlayın.
Folyoya sarıp, derin dondurucuda bekleyebilir. Dilediğiniz zaman, 180 derecede 25 dakika pişirin, folyoyu çıkarıp,üstünün kızarması için bir süre daha fırına koyun. Dilerseniz, bu aşamada üstüne parmesan rendeleyip, biraz daha kızartabilirsiniz. Et, tavuk yanında harika olur. Ayrıca tek başına, salata eşliğinde lezzetli bir öğün.

Afiyet Bal Şeker Olsun.






Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı