15 Ocak 2013 Salı

RENGARENK ÇORBA VE MAKARNA



Eğer, aynı anda, hem çorba hem makarna yapacaksanız, malzemelerin ( makarna hariç ) hepsini iki katı olarak düşünün.
1 paket makarna ( Canınız hangisini isterse, ancak büyük boyutlu olanları tercih etmenizi öneririm. )
1-2 küçük parça brokoli
1 adet küçük boy mor soğan
2-3 dal yeşil soğan
1 kırmızı dolmalık biber
1 yeşil dolmalık biber
1 kırmızı dolmalık biber
1 avuç fındık mozarella  ( makarna için )
7-8 adet minik domates
1-2 adet taze ya da kuru sarımsak
1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Bir kaç dal maydonoz ( sevmiyorsanız eklemeyin ya da içine bütün olarak atıp alın lezzeti kalsın. )
Bir kaç dal fesleğen     (sevmiyorsanız eklemeyin ya da içine bütün olarak atıp alın lezzeti kalsın. )
1 çorba kaşığı biber salçası
Çorba için;
Yarım su bardağı un
 1/2 paket krema eğer rejim yapıyorsanız aynı lezzeti Hindistan cevizi sütü ve ya kremasıyla da alabilirsiniz. Tüm marketlerde konserve olarak satılıyor. Ya da terbiyesi için 1 limon ve 1 yumurta
1 tutam nane
1 tatlı kaşığı tereyağı

Dilediğiniz her tür baharatı kullanabilirsiniz.

Hazırlığımız gayet kolay. Öncelikle mor soğanı yarıdan kesip katır tırnağı ince,ince doğrayın ve hafif yağda soteleyin. İçine halka, halka kestiğiniz, rengarenk biberleri ekleyin ve soteye devam edin. Bu aşamada biber salçasını ekleyin ve karıştırın. Eğer acı seviyorsanız, bir tane Meksika fasulyesini, çok ince doğrayarak ekleyebilirsiniz.
Bu arada bir parça tuz ve seviyorsanız karabiber ekleyin. Brokolileri, minik ağaçlar şekline getirip, iyice yıkayın ve ekleyin. Dilerseniz, brokoli yerine bezelye, ya da ikisini birden kullanabilirsiniz. Ben biraz diri sevdiğim için, brokolileri önceden haşlamıyorum, size de öyle öneririm. Çok kaynatarak vitaminini öldürmeden, yemek ile birlikte pişirmek daha mantıklı.
Sarımsakları minik parçalara keserek ekleyip, soteye devam. Sarımsaklar, biraz sararınca Cherry domateslerimizi ikiye ayırıp ekleyelim, biraz suyunu sıkarak. Bu malzemeleri bir süre kendi suyunda pişmeye bırakın. Eğer, domatesler çok sulu değilse bir miktar et suyu, tavuk suyu ya da su ekleyin. Malzemelerin renginin solmamasına dikkat edin. Bizler, millet olarak, öldürene kadar pişirmeyi seviyoruz. Bunun yanlış olduğunu hatırlamaya çalışın. 5-7 dakika pişirip altını kapatın, ince, ince kestiğiniz taze soğanı ekleyin, fesleğeni ve maydanozu ( dilerseniz ) karıştırın ve kapağını kapatıp bırakın.
Bu arada, bir paket makarnayı ( Barilla'yı her zaman tercih ederim, bambaşka bir lezzeti vardır. ) bildiğiniz gibi haşlayın.

Öncelikle Çorbayı Yapın...
Diğer bir tencerede, ununuzu bir miktar tereyağı ve sızma yağ karışımı ile kavurun.
Pişen malzemenizi ikiye ayırın. Kavurduğunuz unun üstüne, 3 bardak et, tavuk ya da normal su, 1 bardak süt ilave edin.
Blendırla tortu kalmayana kadar karıştırın. İçine bir miktar daha sarımsak, tuz ve karabiber serpin. Pişirdiğiniz ve ikiye ayırdığınız malzemeden bir miktar ayırın ve su iyice kaynadıktan sonra içine atıp, blendırla karıştırın. Tadına bakın ve baharatları ekleyin. Önerim, zerdeçal, safran, fesleğen tozu, karışık sebze baharatı da kullanabilirsiniz. Kalan malzemenizi, taneli olarak içine atın. Tadına bakın. Bu aşamada iki seçeneğiniz var. Ya yarım paket krema ve ya Hindistan cevizi sütü ile tatlandıracaksanız  Ya da limon ve yuurtayı iyice çırpıp, başka bir kapta yavaş, yavaş çorba ile karıştırıp yumurtayı pişirmeden homojen hale getirip, çorbanın içine ısısı doğru düzeye gelince atıp terbiye yapacaksınız. Seçim sizin. Her iki tercihte de, servis yaparken taze nane eklemeyi lütfen unutmayın. Kremalının favorim olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
Makarnaya Gelince ...
Pişirdiğiniz malzemeler ve makarnayı karıştırın. İçine minik Mozarella peynirlerinizi atmayı unutmayın. Dilerseniz üstüne fesleğen, taze soğan ve ya maydanoz rendeleyerek servis yapın.
Baharat seçimi burada da size kalmış. Ne isterseniz onu ekleyin.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı