12 Ekim 2012 Cuma

EV YAPIMI PESTO SOS

Sizde benim gibi İtalyan mutfağı sevenlerdenseniz, mutlaka pesto sosu duymuş ve ya denemişsinizdir. Hazır satılıyor, ancak evde yapmak her zaman daha iyidir. Çok kolay bir tarif, makarna , yumurta, tavuk ve etlerle ya da ordövr yanında, rahatlıkla kullanabilirsiniz.
50 gram çamfıstığı
50 gram kaşar peynir
100 ml sızma yağ
5-6 tane sarımsak
Bir demet fesleğen
Tuz
Karabiber

Fesleğenleri yıkayın, yapraklarını ayırıp havanda dövün. Üstüne çam fıstıklarını ekleyip, dövmeye devam edin. İkisi iyice karıştığında sarımsakları ekleyin. Sarımsak miktarını, kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Üstüne rendelenmiş peyniri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tembellik yapmadan yavaş, yavaş sırayla karıştırın hepsini aynı anda atıp ezmeye çalışmayın. Ayrıca bu işlemi makineyle yapmayın. Önemli olan, yavaş ve tatların birbirine geçerek sosu oluşturmanız.

Son olarak yağı ekleyin, hepsini iyice karıştırın. Tuz ve karabiberi ağız tadınıza göre ekledikten sonra, işiniz bitti.  Ocaktan yeni aldığınız haşlanmış ev makarnasının üstüne, bu sosu ekleyin. Üstüne, bolca parmesan rendeleyin. afiyetle yiyin.


Sosunuzu, cam bir kabın içinde, buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Yağda yumurta ve pastırma ile kahvaltıda, tavuk yemeklerinin üstüne sos olarak, ya da sadece ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz. Gerisi her zamanki gibi, sizin hayal dünyanıza ve yaratıcılığınıza kalıyor.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

1 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Sırf bunun için kocaman bir havan aldım. blendırda çekince lezzeti olmuyor . paylaşım için teşekkürler

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı