15 Ağustos 2012 Çarşamba

GERÇEK LİMONATA KEYFİ

Limonata, yediden yetmişe herkesin sevdiği, harika bir lezzet. 

Ayrıca, antioksidandır, tansiyonu düşürür ve iyi kontrollüyse arttırır, kolon, prostat ve göğüs kanserini azaltan bir anti - kanserojendir. Cilde parlaklık verir. Sindirim sistemine iyi gelir, karaciğeri temizler. Akneleri kurutur, elinize sürerseniz beyazlaştırır, idrar enfeksiyonu ile savaşır. Gastrit ve kolik problemine iyi gelir. Susuzluk ve ishale karşı gayet etkilidir. Deniz canlılarının üstüne sıktığınızda bakterileri öldürür. Gargara yaparsanız dişteki plakları öldürür dişi beyazlatır ve diş minesini güçlendirir. Ayrıca boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir. Kemik erimesini önler.
Kısaca limonda kötü bir şey yok hepsi iyi ve hatta harika. dikkat etmeniz gereken tek şey içine çok şeker koyup bu faydaları minimalize etmemek.

Size gerçek limonata tarifi vereceğim, içine katacağınız şekeri siz ayarlayın. 
Ve unutmayın, şeker bir gıda değil, zehirdir. Adı şeker, ama insana yapmadığını bırakmaz. Bu ihtiyacınızı, ne kadar doğal yollarla karşılarsanız, o kadar iyi.

LİMONATA


5 limonata
9 çorba kaşığı şeker ( orjinali bu )
Dilediğiniz kadar su
Kırık buz

Limonları, fırçalayarak iyice yıkayın ve bütün olarak rendeleyin. İçine şekeri koyup iyice yoğurun. Üstüne damak tadınıza göre su ve kırık buz ekleyin. İşte bu kadar, sakın süzmeyin. 


NANELİ LİMONATA ve BUZ KÜPLERİ



Yukarıdaki karışımı su eklemeden önce içine nane yaprakları koyun ve ezin. Daha sonra su ekleyin.
Limonatanızı hazırladıktan sonra buz kalıplarının altına nane yaprakları atın ve üstüne limonata koyup buzlukta dondurun. İster içeceklerinizin içine atın isterseniz yiyin.


ÇİLEKLİ LİMONATA

Limonatayı yaptıktan sonra içine doğal çilek suyu ve çilek taneleri ekleyin. Ya da blendıra çilekleri atın üstüne limonata ve kırık buz koyup karıştırın. Bu tarife vanilyalı ya da meyveli dondurma da ekleyebilirsiniz. Her şeyin doğal olanı güzeldir unutmayın.


BÖĞÜRTLENLİ & YABAN MERSİNLİ SANGRİA LİMONATA


1 litre limonata
1 litre Chardonnay beyaz şarap
Dilediğiniz kadar meyve ve dilediğiniz çeşit
1/2 su bardağı konyak ya da votka
Buz
Tüm malzemeleri karıştırın. 
Limonatanızı yaptıktan sonra böğürtlenleri ya da yaban mersinlerini blendırdan geçirin, içine birazda tane böğürtlen ya da yaban mersiniz atın, tadı ve görüntüsü harika olacaktır.


LİMONLU BUZLU POPLAR


Yukarıdaki tüm tarifleri ve diğer meyvelerle yapacağınız hayal gücünüze kalmış diğer alternatiflerin tamamını buz kalıplarına koyun içine sopalar takın ya da ikea'da ve daha bir çok yerde satılan hazır kalıpları kullanın ve yaz akşamları için harika sağlıklı bir lezzet hazırlayın. Emin olun herkes bayılacak.




AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...



1 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ne güzel renkli meyveli limonatalar hazırlamışsınız.
Ellerinize sağlık.
Ziyarete de beklerim, sevgiler Pırıl.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı