15 Mayıs 2012 Salı

TATLI TATLI SU İÇİN, MEYVELİ TARİFLER

Sizinde çevrenizde su içmekten keyif almayanlar var mı ? Varsa, bu yazıyı çok seveceksiniz. Bendeniz devamlı surette, yeni şeyler denemek zorunda kalarak, bizimkilerin ağız tadlarına göre bir kaç tarif oluşturdum. Bunları, sizinle paylaşacağım. Siz de kendi tariflerinizi, kendi ağız tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.
Ayrıca, limonata ve ayran yaparken daha önceden lezzetlendirdiğiniz suyu kullanmak, size müthiş bir avantaj sağlayacaktır. Tam yazlık tarifler. Sağlık için bol, bol su için. Ve suyu yiyin. Yanlış duymadınız.
Ayrıca su ve meyve ile granita yapacağız. Çok basit malzemelerle harikalar yaratmanın yolları. Ve de daha önce tarifini verdiğim meyveli buzlar tabi ki olmaz sa olmaz.
2-3 malzeme ile bunlar yapılır mı demeyin ? Deneyin ve görün. Herkesin evinde mutlaka su, ve meyve vardır. Bu malzemeleri blendırdan geçirip, içine tane atarsanız bambaşka bir görünüm elde edersiniz.Hayal edin.
YEŞİL SARI
1 küçük salatalık
Küçük bir kavunun bir dilimi ( tadı güzel olsun ekşiyse hiç koymayın )
Bir avuş taze nane yaprağı
1 sürahi su
Malzemeleri sürahinin içine koyun. Üstüne suyu ekleyin ve dolaba koyun. Bir kaç saat bekletip içmenizi öneririm. Çok tatlı ...
NANELİ SU ( Ayran ve yoğurtlu çorbalarda da kullanın bayılacaksınız)
Bir demet nane ( Saplarıyla iyice yıkayın )
Bir sürahi su
Bu su evimde hep hazır dolapta duruyor. Yapması kolay, içmesi lezzetli. Naneleri sürahiye koyun. Üstüne suyu ekleyin. Buzdolabına koyun. Bu kadar basit. İçin, ayran yaparken bu suyu kullanın. Yoğurt kullandığınız her tarifte kullanabilirsiniz. Poğaça hamuruna bu suyu ekleyin, cacığı bu su ile yapın. Süper.
ANANAS SUYU VE MEYVELİ SULAR
1 sürahi su
1 olgun taze ananas
Dilerseniz limonata yerine yapmak için şekerde ekleyebilirsiniz. 
1 ile 2 su bardağı toz şeker ( ağız tadınıza göre ayarlayın) 

Ananas bal gibi bir meyve ve evimden hiç eksik olmaz. En güzel yanı yağ parçalayan bir meyve olması. Lezzeti cennet gibi ve yararı var insan daha ne ister.
Ananasın olgununu almaya dikkat edin. Dışı biraz sarıya çalsın. Ayrıca üstteki yaprakları çekin eğer hiç gelmiyorsa çok tazedir ve tatsız olacaktır. İyi ananas alırsanız tadına doyamazsınız. Mandalina, şeftali, portakal karışımı harika bir tadı var.
Ananası temizlenmiş alabilirsiniz. Ya da evde kendiniz temizleyin. Kenarlarını iyice kesin, sadece sarı tatlı kısmı kalsın. Yuvarlak tekerlekler halinde kestikten sonra ortasını çıkarın ( ben yiyorum ama size sert gelebilir. )
Dilediğiniz şekillerde kesin ve sürahiye atın. Bir kaç saat bekletip buz ve nane ile servis yapın.
Aynı tarifi, böğürtlen,  kavun, karpuz, çilek, papaya, salatalık ile yapabilirsiniz.

MEYVELİ GRANİTALAR

1 fincan Şurup,  (  yapılışı ; 1 su bardağının 3/4'ü şeker, 1 su bardağı sıcak suyu iyice karıştırın şubunuz hazır)
2 yemek kaşığı taze limon suyu
3 bardak dilimlenmiş çilek (yaklaşık 1 kiloluk bütün)

Dilediğiniz tüm meyveleri kullanarak farklı tarifler hazırlayabilirsiniz. İsterseniz bir kaç meyveyi karıştırabilirsiniz.

Şuruba, limon suyu ve çilekleri koyup, borcama yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Çıkarıp en üst katını çatalla çekerek kaldırın ve  karıştırın ve yeniden iki saat bekletin, aynı işlemi bir kaç kere yaptıktan sonra, buzdolabına koyun ve dilediğinizde çıkarıp taze çilekler ve bir dal taze nane ile servis yapın. Çok kolay

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

2 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

OOO Tam benlik tarifler olmuş bunlar. Yazın bende su içebilmek için içine sevdiğim meyveleri atıyorum. Çok keyifli oluyor. Eline sağlık

zeymurancafe dedi ki...

harıka bunlar yaaa içecege bayılırım tesekkur ederım

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı