1 Aralık 2011 Perşembe

APERATİF LEZZETLER

Hemencecik yapılacak ve yenilecek şeylere bayılırım. Minik, sürprizli ve lezzetli. bunlardan en sevdiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Otlu, Susamlı, Simitli Kruton

Kruton salataların ve çorbaların yanında, akşamları biraz zeytin, biraz peynirle kayıntı olarak çok işle yarar. Yapması gayet kolay. Bayatlamış ekmek ya da benim yaptığım gibi simitleri, küp, küp ya da minik yuvarlaklar halinde kesin. Tavaya tereyağı ya da kaliteli bir Riviera koyun. Üstüne, dilediğiniz baharatların hepsini dışarıda karıştırıp dökün. Dilerseniz baharatları tek, tek koyun. Ekmekleri bu karışımın içine atıp kızarıncaya kadar çevirin. Krutonlarınız hazır.
Dilerseniz, susamları tavaya atın biraz kavurun ve ekmeklerinizi atıp kızartın. Bu tarife baharat ekleyebilirsiniz ya da eklemeyin tercih sizin. Tüm tariflere tuz eklemeyi unutmayın.
Simitleri minik halkalar halinde kesin, daha önce bir kaç dilim pastırmayı tere yağında çevirin. Pastırmaları yaptığınız yağın içine atın. Kavurun. Türk usulü kruton budur.


LABNELİ BAHARATLI NOODLE


Noodle yapmak 5 dakika. Kaynar suya atın. Bitti. İşin diğer kısmında ise, bir derin tavaya, biraz yağ ( hangisinden isterseniz) koyun. Üstüne, her noodle karesine iki çorba kaşığı olacak şekilde labne ekleyin. Üstüne, biraz tuz, karabiber, pul biber, taze nane, fesleğe kısaca evde taze ne ot varsa, ince kıyım yaparak koyun. Üstüne bir miktar ketçap sıkıp karıştırın. Noodle 'ları, üstüne dökün. En fazla 10 dakika da harika ve doyurucu bir yemek hazır


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı