18 Kasım 2011 Cuma

HARİKA MAKARNA SOSLARI 2


KARİDES&KALAMAR NANELİ SOS


Bu sos güzel değil, kesinlikle olağanüstü. Mutlaka deneyin.
Balıkçınızdan taze kalamar ve karides alın. Mutlaka her ikisini de ayıklatın. Klamarları bütün halinde isteyin. Ve kafa kısmını almayı unutmayın, çok lezzetlidir.  Bu sosu hazırlarken,  malzemeleri, dilediğiniz bollukta kullanın hiç sorun yok.
Karides ve kalamarları bir kabın içine alın, üstlerine gelecek şekilde beyaz şarap koyun. İçine tuz, sarımsak tozu, zerdeçal, curry, taze ya da yoksa toz fesleğen ekleyin ve 15 dakika bekletin.
Wok tavanız varsa bu sosu yaparken kullanmanızı öneririm, sapından tutup rahatça çevirmek için.
Tavaya bir çorba kaşığı iyi kalite riviera ve 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Üstüne 2-3 adet ince doğradığınız sarımsağı ve yaprak safranı ( hiç suda bekletmeden) ekleyin. ( Toz safranda olur). Sarımsağın kokusu çıkıp, yağ safranla renklenince, karides ve kalamarlarınızı, şarapla birlikte, hiç süzmeden tavaya alın. Karidesler beyazlayana kadar, karıştırarak orta ateşte pişirin, ama çok pişirmemeye dikkat edin. Kararsız kalırsanız tadına bakın. Ocaktan almadan önce, üstüne bir avuç taze nane atın, karıştırıp altını söndürün. Dilediğiniz makarnayı haşlayıp, süzün. İçine bütün sosunuzu döküp karıştırın. Tabağa koyup bol parmesan rendesi ve taze nane yapraklarıyla servis yapın. Suyuna ekmek batırmayı unutmayın. Bu sosu, balık sofralarında garnitür olarak da servis yapabilirsiniz. Hatta benim gibi ana yemek yerine de kullanabilirsiniz.



SEBZE TARLASI SOSU

1 paket makarna için kullanacağınız yaklaşık oranları veriyorum. Siz istediğiniz gibi ayarlama yapabilirsiniz.
4-5 tane Brüksel lahanası
4-5 parça brokoli
4-5 parça karnabahar
2 bardak dilimlenmiş mantar
1 kutu mısır
1 paket krema ya da Hindistan cevizi püresi
1/2 bardak soya filizi
Sıvı yağ
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Curry
Taze nane
Taze fesleğen

Sebzeleri, buharda haşlayın ve hemen buzlu suya koyun ki, yeşil kalsınlar. Diğer bir tavaya , bir çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin. 1 tatlı kaşığı, tereyağ koyun ve dilimleyip yıkadığınız mantarları kavurun. Mantarlar pişince, üstüne sebzeleri, soya filizi ve mısırı ekleyin. Bir kaç dakika soteleyin. Baharatları ve taze otları ekledikten sonra, krema ya da Hindistan cevizi püresi ekleyin. Pişirdiğiniz makarnayı derin bir tabağa alın, tam ortasına sosunuzu ilave edin. Ve bolca parmesan rendeleyerek servis yapın.


1 yorum:

ÇINAR TURPÇU dedi ki...

olağanüstü canım çekti şimdi hergün bakmaya çalışıyorum ama karnım gurul gurul bide bunları görünce fesatlığımdan çatlıyorum:) eline sağlık

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı