16 Kasım 2011 Çarşamba

HARİKA MAKARNA SOSLARI

PAZILI TAGLIATELLE

Pazının tam mevsimi, bu harika baharatlı bir yaprağı her yerde bolca kullanın.

Bir paket makarna için;
1 demet pazı
1 bardak karides
1 çay kaşığı kapari ( konserve her yerde bulabilirsiniz, yıkayıp suda tutun. Çok tuzludur.)
1 bardak et suyu
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 demet roka
1 adet limon
1 kutu mısır
1 çay bardağı beyaz şarap ya da sirkesi


Geniş bir tavaya sıvı yağınızı koyun. Üstüne ince kıyılmış soğanlarınızı atıp kavurun. Sarımsakları ekleyin. Diğer bir küçük tencere de karideslerinizi haşlayın. Çok fazla değil, rengi beyaza dönsün yeter.
Soğan ve sarımsak kavrulunca, üstüne pazıları, kapariyi, mısırı ve rokayı dilediğiniz boyda keserek ya da elinizle parçalayarak ekleyin. Üstüne bir bardak et suyunu, tuz, karabiber, zerdeçal ve varsa bir çay kaşığı toz zencefili ekleyin. Dilerseniz toz fesleğende çok yakışır. 5 dakika sonra yapraklar sönmeye başlayınca şarap ve süzdüğünüz karidesleri ekleyin. Ve limon suyunu sıkın. Lezzetli sosumuz hazır. Makarnanızı haşlayın, hiç yağlamayın. Derin bir tabağın ortasına alın, üstüne sosunuzu ekleyin. Parmesan rendeleyerek servis yapın.


SİYAH ZEYTİNLİ HIZLI DOMATES SOSLU SPAGETTİ

1 soğan
1 kg domates ( çok demeyin )
1 adet pırasa ( sevmiyorsanız koymayın yada yerine, taze soğan, kuşkonmaz kullanın)
4 adet sarımsak
1/2 demet taze fesleğen ( bulamazsanız üzülmeyin, olursa iyi olur)
1/2 bardak çekirdeksiz siyah zeytin
1/2 krema ya da hindistan cevizi püresi
1 bardak maydonoz
1 bardak rendelenmiş parmesan
Varsa 2 çorba kaşığı konyak
Bir demet taze nane
Bir demet taze fesleğen


Geniş bir tavaya, az miktarda tereyağı ve veya sıvıyağ koyun. Soğanı ve sarımsakları atıp soteleyin. Konyağı ekleyin. Bu yemeğe, inanılmaz bir rahiya katacak. Domateslerinizi rendeleyip, ekleyin.  Domatesler yumuşamaya başlayınca, diğer tüm malzemelerinizi ve sevdiğiniz baharatları ekleyip içine atın ( tuz,karabiber, curry öneririm) ve kağağını kapatın.
Spagettinizi, bildiğiniz gibi hazırlayın. Üstüne domatesli zeytinli sosunuzu dökün. Bolca parmesan serpin.

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı