28 Eylül 2011 Çarşamba

FIRINDA KOLAY TAVUK ( YEŞİMCE)


Bu tarifi herkes yapabilir. İyi yemek yapıyor olmanız gerekmiyor. Söylediklerimi yapın yeter. Lezzetine inanamayacaksınız.
Bazı malzemeler evinizde bulunmayabilir lütfen alın. Çok işinize yarayacak. Mesela Mapple Şurup. Kanada'da çok kullanılan akçaağaç şurubu marketlerde var.
Ayrıca çubuk tarçın ve anasonda pek çok kişi tarafından kullanılmıyor. Oysa her ikiside et yemeklerinde tatlı ve çöreklerde nefis lezzetler yaratmanızı sağlar.
Gelelim tarifimize,

1 bütün tavuk ( köy tavuğu bulursanız daha iyi olur)
2 kaşık soya sosu ( az tuzlu olanı tercih edin)
4 kaşık akçaağaç şurubu
2 kaşık sıvıyağ
1 çubuk tarçın
4-5 adet anason ( yıldızanason bulamazsanız, toz kullanın bir çay kaşığı kadar)
6 baş sarımsak ( kabuklarıyla)
3 su bardağı elma suyu


Tavuğu parçalatın, böylece her yeri kızarır iyice pişer ve yemesi kolay olur. Eğer tavuk makasınız var ise aynı işlemi siz de evde yapabilirsiniz. Bir torbaya, ( fırın torbasına gerek yok sızdırmasın yeter). üstteki tüm malzemeleri aynı sırayla koyun. İyice karıştırın ve akması ihtimaline karşı, bir tepsinin içine yerleştirin. Buzdolabına ister geceden kaldırın, isterseniz sabah işe gitmeden 5 dakikada hazırlayıp dolaba koyun. Bekledikçe, lezzetler birbirine geçecek. Akşam işten gelince fırın tepsisi ya da borcama, torbanın içindeki malzemeleri dökün ve 180-200 derecede 30-40 dakika pişirin . bu kadar basit, lezzetine ve kokusuna bayılacaksınız.



Yanında hardallı püre, közde patates ile servis yapabilirsiniz. Eğer fırında patates yaparsanız, deep sos olarak;
Bir kaba 4 kaşık yoğurt ( mümkünse süzme), 1 kaşık mayonez, 1 diş sarımsak, bir çay kaşığı tane hardal ve taze soğanın yeşil kısmını koyun ve karıştırın. Et ve patatesin yanında küçük sos tabakları ile servis yapın.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı