1 Temmuz 2011 Cuma

CUMARTESİ KAHVALTI KEYFİ

Bazılarınız, benim gibi ömür boyu hep çalıştıysanız kahvatınn önemini bilirsiniz. En keyif aldığım öğün kahvaltıdır.
Bugün yemek tarifi vermek yerine keyifli bi rkahvaltı tabağı hazırlayacağım sizlere....
1. Krep; yumurta, biraz süt ve krema kıvamına gelene kadar un koyun, el blendırıyla karıştırın ve sıcak tavaya  bu karşımı döküp her iki arafını pişirin. Bir tabağa koyup üstünü kapatın ki yumuşasın.
2. Biber ve domatesleri fırına koyun. Kabukları kalkınca çıkarın. İyice doğrayıp, üstüne zeytinyağı, limon, tuz gezdirin bir tabağa koyun
3. Sofraya mutlaka kendi yaptığınız reçelleri servis edin.
4. Bir tavada, pastırmayı az yağ ile pişirin,
5. Fırın sıcakken, fırın tepsisine kağıt serip üstüne parmesan tabakaları rendeleyin, katılaşınca bunları da tabağa alın.
6. Sofraya en önemli gıdayı aşkınızı koyun.
7. Meyveleri dilimleyin ve bir tabağa alın. Üstüne pudra serpin
8. Tavaya biraz yağ koyun, bir kapta yumurta, parmesan, fesleğen, roka ve kekiği çırpın. Üstüne sarımsak tozu ve sevdiğiniz baharatları ekleyin karışımı tavaya dökün omletiniz hazır.
Servis tabağını yeşilliklerle kaplayın.Üstüne minik tabaklarla bal, reçel, peynir koyun. Yanında omlet ve pastırmanızı, taptaze ekmeğinizi ve sevginizi sunun. Yemekte sevgi yoksa yemek bir hiçtir.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı